Alimente de toamna pentru piele frumoasa

Totul trece prin farfurie. Chiar si frumusetea ta. Daca vara si prima parte a toamnei ne-au rasfatat cu alimente care au adus stralucire tenului, finalul toamnei si iarna sunt ceva mai sarace in oferta. Consideram ca este necesar sa repunem pe tapet lista cu alimente de toamna pentru piele frumoasa.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Cap de lista a fost si ramane somonul, cunoscut pentru proprietatile lui beneficie. Somonul, peste gras plin de omega 3, te ajuta sa ai o piele frumoasa, gratie nivelului ridicat de grasimi si acizi grasi esentiali pentru frumusete si sanatate. In afara de somon pe lista ta te cumparaturi mai poti trece si sardinele, tonul si pastravul.

Nucile compenseaza o parte din lipsurile toamnei si iernii. Nucile iti tin inima in stare buna de functionare si asigura hidratarea de care pielea ta are nevoie. Pot fi presarate peste salate, paste si deserturi. Ele contin o cantitate semnificativa de acizi grasi omega 3, care lubrifieaza pielea. Acidul alfa-linolenic este foarte important pentru epiderma, o carenta in acest sens putand duce la eczeme, asociate cu piele uscata, care se cojeste, iritatii si, nesuferitele riduri fine.

Trucuri care te pot face mai frumoasa

Ouale sunt solutia cea mai buna in estomparea ridurilor fine. Sunt bogate in luteina si zeaxantina, care asigura rezistenta celulelor si contribuie la reducerea ridurilor fine. Luteina are rol si in producerea elastinei, tesutul conector care permite pielii sa fie in forma maxima. Consuma atat albusul, cat si galbenusul, acesta din urma avand cea mai multa luteina si zeaxantina.

Apa este mereu necesara si mereu insuficienta. Toamna si iarna pericolul de deshidratare este foarte mare si primul semn sunt cearcanele de sub ochi. Atunci cand nu esti corect hidratat, vasele de sange se dilata, iar pentru ca pielea de sub ochi este foarte fina, acestea se pot vedea cu usurinta, in mod inestetic. Desi apa nu combate definitiv "ochii de raton", ii face sa arate considerabil mai bine. Incearca sa bei cel putin 6-8 pahare pe zi.

Cartofii dulci trebuie sa intre in meniul tau, mai ales in zezonul rece pentru ca fac pielea frumoasa, fina si catifelata. Cartofii dulci sunt bogati in beta-caroten, care este transformat in vitamina A si ajuta la mentinerea unei epiderme catifelate. Ideal este sa-i pregatesti cat mai simplu, la cuptor, sub forma de supe sau piureuri

Avocado nu poate sa lipseasca din dieta ta de toamna, iarna mai ales. Efectele consumului de avocado sunt imediate. Uleiurile sale naturale ajuta la hidratare si confera stralucire. Avocado este bogat in vitamina E, C si luteina, toate avand proprietati anti-inflamatoare si anti-imbatranire.

Cosmetice preparate in casa

Ardeiul gras este una din legumele pe care le avem pana tarziu in iarna. Este o bogatie pentru piele, si nu numai ca urmare a cntinutului mare de vitamina C  care stimuleaza productia de colagen si protejeaza pielea de imbatranire. Ardeiul gras are un bun inlocuitor in citrice care nu trebuie sa lipseasca din dieta zilnica in perioada rece, tocami pentru aportul de vitamina C si minerale pe care contin.

Lista cu alimente de toamna pentru piele frumoasa cuprinde si fructe si legume care protejeaza impotriva arsurilor solare. Chiar daca este frig radiatiile ultraviolete sunt prezente, iar fata ta este mereu descoperita. Anumite alimente fac pielea mai rezistenta la efectele razelor solare (iarna la munte, la fel de periculoase ca si vara la mare). Mananca mereu morcovii, spanac (chiar si congelat) si consuma constant suc de rosii si rosii in conserva care prin licopenul pe care il contin te apara de efectele nocive ale ultravioletelor si-ti mentin pielea tanare si frumoasa, scrie mom.me.

Acum o sa treci peste toamna rece si peste iarna stralucind.

Tags:
Alimente de toamna pentru piele frumoasa
somon
oua
nucile
avocado
colagen
licopen
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare