Alimente ideale in diete

 

Lista a fost intocmita de expertii de la Self care sustin ca mancand aceste alimente, in mod constant, iti poti pastra silueta, iar daca le incluzi in dietele de slabit iti cresc simtitor sansele sa ajungi la greutatea ideala mai repede.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

Migdale – sunt cea mai buna alegere cand vrei sa rontai ceva sanatos. Migdalele te ajuta sa menti la un nivel scazut glicemia, astfel ca poti tine sub control senzatia de foame.

Mere – un mar pe zi este un aliat de nadejde pentru o silueta armonioasa. Un mar are circa 4-5 grame de fibre, adica jumatate din necesarul zilnic.

Fasole boabe – este dovedit ca amatorii de fasole, cantaresc mai putin si nu au colacei pe burta. De ce? Ca urmare a combinatiei perfecte de fibre si proteine, precum si carbohidrati cu ardere lenta care se gasesc in boabele de fasole. De aceleasi calitati se bucura si lintea si mazarea uscata.

Conopida – este o sursa excelenta de vitamina C, combate cancerul este foarte satioasa si are foarte putine calorii. Se preteaza la tot felul de combinatii – poate fi prajita, coapta si fiarta, imita perfect piureul de cartofi si este foarte bogata in fibre.

Scortisoara – nu este doar un condiment. O jumatate de lingurita de scotisoara in fiecare zi ajuta la controlul nivelului zaharului din sange si arde eficient grasimile din depozitele de lipide.

Cafea – are marea calitate de stimula nu doar mintea ci si metabolismul. O cana de cafea determina accelerarea metabolismului bazal cu 15 la suta, iar efectul poate dura pana la patru ore, ceea ce inseamna cu pana la 300 de calorii arse in plus, pe zi. Este si un diuretic eficient. Cei care consuma cafea reduc riscul de a face diabet cu circa 30%.

Oua – sunt ideale in diete, pentru ca au putine calorii si sunt o sursa pretioasa de proteine si grasimi sanatoase.

Parmezan, telemea -  sunt cele mai bune alegeri cand este vorba despre branzeturi. Au calorii putine, sub 100, la 100 de grame de produs, si sunt foarte satioase. In plus completeaza fericit o masa bazata pe legume.

Pere – fac parte din categoria super-food, pentru ca au atat de putine calorii incat nu conteaza. In plus au mult potasiu si un „ghem” intreg de fibre, ideal in orice dieta.

Ciuperci Portobello – au putine calorii si sunt inlocuitorul ideal pentru carne. Minerale si fibrele sunt un argument in plus. Cand alegi ciuperci, cantitatea aproape ca nu are importanta.

Ardei gras rosu – sunt surse excelente de vitamina A si C, o jumatate de ardei asigurand doza zilnica recomandata. Sunt alegerea perfecta daca vrei sa rontai ceva sanatos, gustos si cu putine calorii.

Rosiile – prin gustul dulce pe care il au te ajuta sa tai apetitul pentru dulciuri, si iti stimuleaza sentimentul de satietate, ceea ce te face sa mananci mai putin. Despre aportul de vitamine si licopen, nici nu mai amintim, pentru ca stie toata lumea.

Oteteste util in salate, mancaruri si alte preparate unde acesta se preteaza. Cu o conditie: sa folosesti otet de vin sau otet balsamic de buna calitate. Otetul creste senzatia de stomac plin, usureaza digestia si absorbtia nutrientilor si scade concentratia de zahar din sange.

Somon – pentru grasimile sanatoase care topesc grasimile din depozitele adipoase. In categorie intra toate tipurile de peste gras, care trebuie consumat cel putin o data pe saptamana, daca vrei o silueta frumoasa.

Iaurt si lapte – a fost demonstrat ca aceste doua produse scad senzatia de foame, blocheaza asimilarea grasimilor nesanatoase si reduc depozitele adipoase. Laptele si iaurtul nu au voie sa lipseasca din nicio dieta, indiferent daca vrei sa slabesti sau sa te menti la greutatea ideala.

Tags:
greutate ideala
fibre
nutritie sanatoasa
calorii
scortisoara
otet
dieta cu otet
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
2 Comentarii
  • ingrid07
    1. ingrid07 23.03.2012 13:09

    si eu am citit despre lactate ca nu sunt prea sanatoase; vezi studiu China.

  • otiliaignat
    2. otiliaignat 23.03.2012 13:57

    Da stiu studiile din China. Dar parerile sunt impartite si studiile din China nu au fost niciodata confirmate de alte studii. Eu cred ca solutia cea mai buna este calea de mijloc. Nici prea mult, dar nici deloc! Daca vrei siguranta 100% bea lactate bio.... Parerea mea este ca merita sa bem lapte, sa mancam iaurt si branza.

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare