Alimente pentru buna dispozitie

Motivatie 29.06.2011 Otilia Ignat

Daca sanatatea sta in farfurie, afla ca si buna dispozitie, tot pe acloo trece. Exista alimente pentru buna dispozitie, care prin nutrientii pe care le contin au darul de a te face sa te simti bine si intr-o buna forma psihica. Exista o vorba care spune ca daca iti schimbi dieta, iti schimbi si starea de spirit, iar cele ce urmeaza sunt dovada.

Alimentele pentru buna dispozitie au darul de a te mobiliza, de a iti da energie si chef de viata. Sunt ideale dimineata, la micul dejun si sunt mereu cea mai buna alegere pentru gustari.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Cap de  lista in seria alimentelor pentru buna dispozitie sunt bananele. Combinatia dintre vitamina B6, A, C, fibre, potasiu, triptofan, fosfor, fier, proteine si carhohidrati pe care bananele o contntin sunt un adevarat energizat natural. Mananca o banana si te vei simtii ca si cum ai fi facut  o injectie cu energie si asta datorita fructozei care se asimileaza foarte repede pe care banana o contine. Mai mult, vitamina B6 combinata cu  triptofanul se transforma in serotonina, hormonul natural al fericirii, care are ca efect imediat imbunatatirea starii de spirit. Pentru efecte cu adevarat puternice combina o banana cu doua bucatele de ciocolata neagra. Efectul este imbatabil.

Nucile contin substante care contribuie la buna dispozitie, printre care omega 3, vitamina B6, triptofan, proteine si acid folic. Combina nucile cu iaurt si o mana de cereale integrale. Ai micul dejun ideal si iti vei incepe ziua in forta.

Semintele de floarea-soarelui contin o cantitate importanta de acid folic si magneziu. Combina, pentru prima gustare a zilei o lingura de seminte de floarea soarelui cu o lingura de seminte de dovleac si trei nuci. Adauga doua caise uscate si un patratel de ciocolata. Soarele o sa straluceasca, inainte sa termini de rontait.

Ciocolata cu multa cacao te va face sa te simti foarte bine. Mai mult, migdalele acoperite cu ciocolata sunt perfecte datorita contiutului de vitamina E, fibre, potasiu, magneziu, triptofan si vitamina B2. Totul este sa nu depasesti portia ideala de doua patratele.

Tot in categoria alimentelor care te bine dispun intra si ouale. Acesta este unul dintre motivele pentru care sunt recomandate mai ales la micul dejun. O zi care incepe zambind se termina cu rasete! Oul este perfect si pentru o gustare. Are putine calorii si este o minunata sursa de energie si buna dispozitie. Incearca un ou fiert si o felie de paine integrala. Pentru final trei nuci sau o bucatica de ciocolata, iar buna ta dispozitie o sa devina molipsitoare, scrie Care2.

Pe lista cu alimente pentru buna dispozitie se mai afla fructele - mai ales portocalele, kiwi, dar si carnea de curcan si branzeturile fermentate. Buna dispozitie sa aveti!

Tags:
alimente pentru buna dispozitie
banane
nuci
ciocolata
oua
tonus
serotonina
triptofan
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare