Alimente recomandate la constipatie

Afectiuni 03.11.2017 dietetik
Problemele legate de constipatie reprezinta un subiect destul de sensibil pentru persoanele care se confrunta cu asta, motiv pentru care sunt lasate netratate de cele mai multe ori. Daca nu-ti adaptezi regimul alimentar, risti sa te trezesti cu fisuri rectale, acumulare de toxine si multe altele. Trebuie sa stii ca simplul consum de apa nu ajuta intotdeauna. Afla mai jos ce alimente trebuie sa incluzi zilnic in alimentatie!
 

1.Broccoli

Mama stie cel mai bine, pentru ca atunci cand eram copii ducea mereu o lupta grea ca sa ne convinga sa mancam broccoli. Ce-i drept, culoarea acestei legume este destul de placuta ochiului, dar gustul nu este chiar pe placul tuturor, cel putin nu se compara cu alte legume, dar iata ca este cel mai recomandat atunci cand te confrunti cu constipatia. 
 
Verdele puternic este dovada clara ca broccolii sunt foarte bogati in antioxidanti puternici si contin exact cantitatea necesara de fibre insolubile de care are nevoie organismul zilnic, respectiv 5,1 grame la o portie.
 
Stiu ca iti poate fi greu sa incepi sa consumi broccoli des, mai ales daca nu ai fost niciodata un fan infocat al legumelor, dar nu este tarziu niciodata. Sunt multe legume din care poti alege pentru salate care sa stimuleze digestia. Solutia este sa gasesti retete cat mai atractive si sa pui condimente si plante aromatice la orice mancare. De asemenea, nu uita ca si aspectul mancarii conteaza, asa ca invata tehnici de aranjare a alimentelor in farfurie.
 
 
 
 

2.Fasole negre

Adevarul este ca multe persoane se feresc sa consume fasole, pentru ca provoaca flatulenta, dar ce nu stiu multi este ca este important modul de gatire ca sa nu ai efecte neplacute. Daca tii cont de pasii de gatire, fasolele te vor ajuta sa invingi constipatia si asta pentru ca ele contin o cantitate mare de fibre, respectiv 15 grame de fibre solubile numai fasolele negre.
 
Fasolele pot parea la prima vedere banale, dar cu putina imaginatie poti prepara unele dintre cele mai gustoase mancaruri, daca pui sosurile si dressingurile potrivite. Mai merg foarte bine si cu muraturi de toate felurile, care sunt recunoscute pentru propriettaile detoxifiante si de stimulare a tractului intestinal.
 
 

3.Popcorn

Cine s-ar fi gandit ca popcornul este util cand ai probleme cu constipatia? Uite ca DA, dar cu conditia sa nu fie dat prin sare si unt, pentru ca altfel mai mult rau faci decat bine. Tine minte ca popcornul are doar 31 de calorii si 1 gram de fibre numai o ceasca, deci nu va fi o problema nici pentru silueta.
 
 
 
 

4.Paine de grau

Iata inca un motiv bun ca sa inlocuiesti painea alba, care nu este foarte sanatoasa si nici nu-ti flateaza silueta. Painea de grau este cea mai buna alternativa si asta pentru ca este bogata in antioxidanti si substante nutritive. Numai o felie de paine de grau contine 2 grame de fibre. Mai sunt si alte tipuri de paine sanatoasa din care poti alege.
 
 

5.Fulgi de ovaz

Se recomanda sa-ti incepi ziua cu un bol de fulgi de ovaz, care amelioreaza atat problemele digestive cat si pe cele de inima si asta pentru ca sunt bogati in fibre solubile. Partea buna este ca nu ti se va face foarte des foame si vei rezista pana la masa urmatoare fara sa fii tentat sa consumi rontaieli nesanatoase.
 
 

6.Semintele

Aveti de unde alege din mai multe tipuri de seminte, respectiv seminte de in, mac, canepa, chia, quinoa si altele. Ideea este ca orice ai alege, vei reusi sa-ti iei portia necesara de fibre solubile si asta pentru ca doar o lingura contine 2-3 grame de fibre. Sunt seminte care au o cantitate mai mare, dar aduc si alte beneficii.
 
Sunt foarte utile aceste seminte. Le poti presara practic in orice mancare, fie ca este vorba de supe, pireuri, salate, garnituri din legume fierte, deserturi sanatoase si chiar smoothie-uri din legume, fructe si verdeata.
 

7.Migdale

Organismul nostru are nevoie si de fructe oleaginoase, iar migdalele sunt de departe o sursa importanta de fibre. Le poti pune la deserturi sanatoase, fresh-uri naturale homemade sau le poti consuma ca atare pe post de gustari.
 
 

8.Fructe

In aceasta categorie intra fructe precum capsuni, prune si banane, pentru ca sunt bogate in apa, fibre si seminte, dar si anumite substante care curata intestinele de toxine. Le poti consuma ca atare sau iti poti face smoothie-uri.
 
 
Sursa: greatist.com;
 
 

 

Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare