Alimentele care nu trebuie sa lipseasca din dieta unei gravide

Este esential sa mananci cat mai variat, sa incluzi in meniu alimente nutritive. S-ar putea ca mai tarziu, odata cu evolutia sarcinii sa ai nevoie de un extra de 300 de calorii, atunci cand copilul creste rapid, aceste calorii ar trebui sa vina din alimente nutritive, contribuind la cresterea si dezvoltarea copilului tau. Doar iti doresti ce-i mai bun pentru copilul tau, nu? Asa ziecam si eu.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Sarcina nu trebuie perceputa de catre gravide ca pe o perioada anume in care pot consuma orice le face pofta. Este permis ca din cand in cand sa se consume portii mici cu mancaruri care-ti fac pofta. In plus asa cum mentionam anterior este important sa consumi alimente naturale, proaspete, carora nu li s-au adaugat substante chimice.

 

Oamenii de stiinta sunt de parere ca dieta poate afecta sanatatea fatului, chiar de dinainte sa ramai insarcinata. Cum asa? Simplu, daca ai obiceiuri nesanatoase risti sa te imbolnavesti si odata ramasa gravida pui in pericol si sanatatea celui mic, iata un alt motiv care ar trebui sa te determine sa mananci cat mai sanatos. De exemplu studii recente arata ca acidul folic previne defectele tubului neural, care apar in primele stadii de dezvoltare ale fatului, asa ca este important sa consumi destule alimente bogate in acid folic (inclusiv vitamine) inainte sa ramai insarcinata si timpul primelor saptamani de sarcina.

 

Doctorii de obicei nu recomanda sa se adopte o dieta vegan, stricta de indata de s-a aflat de sarcina. Oricum daca deja adopti o dieta vegetariana poti sa o continui si pe perioada sarcinii, dar fii atenta. Asigura-te ca doctorul tau stie de dieta pe care o adopti, te poate sfatui sa faci unele schimbari care sa previna eventualele probleme la sarcina, survenite in marea majoritate a cazurilor din cauza unei alimentatii nesanatoase ori din cauza lipsei unor nutrienti esentiali. Gandeste-te ca si cel mic are nevoie de vitamine si minerale asa cum ai tu nevoie pentru o buna crestere.

 

De exemplu daca dieta nu contine proteine (provenite din peste, pui, lapte, branza, oua) va trebui sa iei suplimente proteice si s-ar putea sa ai nevoie si de suplimente pe baza de vitamina B12 si D. Ca sa te asiguri ca tu si copilul aveti o nutritie corecta, consulta nu nutritionist care te-ar putea ajuta sa-ti planifici meniurile.
Dar ai putea sa iei in considerare si cateva sfaturi care ti-ar fi de folos. Nu te intereseaza sa stii care sunt cele mai bune alimente care nu trebuie sa lipseasca din dieta ta?

 

Carnea rosie
In timp ce sunt bine cunoscute beneficiile consumului de carne slaba (pestele si carena de pasare), carnea rosie si-a castigat o proasta reputatie si asta din cauza continutului ridicat de grasimi. Toata lumea incepe sa se familiarizeze incet-incet cu termenul de grasimi saturate. Ce sunt grasimile saturate?

 

Tags:
fasole
broccoli
fructe de padure
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
2 Comentarii
  • any
    1. any 13.07.2009 11:04

    as vrea cat mai multe informatii despre cum pot trece k brio peste diabetul gestational.MULTUMESK

  • madalinaS
    2. madalinaS 02.08.2009 19:32

    pt any, o femeie insarcinata este diagnoticata cu diabet gestational daca inainte de a ramane insarcinata nu a suferit de diabet. Dibaetul gestional trebuie inteles prin acea situatie in care in sange creste nivelul de glucoza, din cauza unei insuficiente a pancreasului. Iar deficienta de insulina este o caracteristica a dereglarilor hormonale cauzate si de sarcina. Diabetul gestational trebuie controlat si tratat, afectiunea nu trebuie trecuta cu vederea. Trebuie neaparat tratat in primul trimestru de sarcina. Simptomele sunt: foame si sete exagerata, urinare frecventa si oboseala. Diabetul gestational se trateaza numai pe baza unei almentatii corecte, sanatoase si a unui program de sport. Discutati cat mai mult cu medicul vostru. Pentru o dieta sanatoasa, inlocuiti zaharul rafinat (din sucuri, prajituri, cel pe care poate odinioara il adaugati din belsug in zahar) toate acestea trebuie inlocuite cu carbohidrati complecsi(fructe, legume, cereale integrale) care trebuie consumate moderat pentru a se stabiliza astfel nivelul de glucoza din sange. Daca vreti sa faceti sport, neaparat vorbiti cu medicul despre asta, nu uitati ca un efort prea mare poate pune sarcina in pericol. In esenta adoptati un program de sport compus din exercitii fizice usoare, 30 de minute de exercitii fizice usoare pe zi este suficient. Luati in calcul yoga(documentati-va inainte de xercitiile yoga) si plimbarile, niciun sport care implict efort mare.

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare