Alimentele de care poti abuza la orice ora fara sa te ingrasi

Secrete 20.03.2018 dietetik
Este stiut faptul ca pana si alimentele dietetice pot ingrasa daca sunt consumate in exces si in combinatii nesanatoase, motiv pentru care trebuie sa acordam o atentie deosebita alimentatiei in orice moment al zilei. Asta daca stii ca esti o persoana, care se ingrasa destul de usor. Dar ce ai spune daca ti-as divulga o lista cu alimente de care se poate abuza la orice ora din zi? Cred ca aceasta va bucura orice gurmand. Vei putea tine oricand o cura de slabire fara sa simti ca iti este foame in permanenta. Aceste alimente nu doar ca ne ajuta sa nu acumulam kilograme in plus, ci ne vor ajuta si sa slabim considerabil. Acest lucru este posibil gratie nutrientilor pretiosi ce hranesc organismul, dar si numarului mic de calorii pe care nici nu are sens sa-l mai mentionam.
 
Poti lua oricand gustari intrele cele 3 mese principale ale zilei si poti uita de regula mancatului pana in ora 17:00. Daca consumi anumite alimente vei putea manca chiar si la miezul noptii fara sa-ti pui in pericol sanatatea si silueta. Trebuie sa stii ca aceste alimente sunt destul de accesibile, asa ca le vei gasi aproape tot timpul anului la un pret bun. In cazul in care unele alimente se gasesc doar in anumite anotimpuri, nu uita sa-ti pui la pastrare cateva in pungute sau caserole inchise bine ermetic pe care sa le tii la congelator. Iata care sunt alimentele mult asteptate:
 

1.Dovleceii

 

Stim deja ca au un numar mic de calorii, dar afla ca aduc si o multime de beneficii pentru sanatate si silueta. Singura conditie este sa ii consumi cand sunt tineri, pentru ca doar atunci sunt comestibili. Ii poti gati in numeroase moduri. Te poti inspira chiar din bucataria vegana atunci cand ramai fara inspiratie. Ii poti gati la grill, la cuptor, ii poti consuma sub forma de sandvis la care nici nu-ti va mai trebui paine, ii poti folosi ca ingredient in tacos si quesadillas,  ii poti umple cu diverse legume, ierburi aromatice si carne slaba sau poti gati supa crema de dovlecei. Vei fi surprins sa afli cat sunt de consistenti dovleceii.
 
 
 

2.Vinetele

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

In cazul in care nu stiai, vinetele se numara printre cele mai sanatoase legume din lume. Exista persoane care nu le prefera din cauza gustului usor amarui, dar daca le vei gati cu diverse condimente si ierburi aromatice, nu va mai reprezenta un disconfort. Pot fi gatite la fel ca si dovleceii, doar ca in plus poti face niste creme tartinabile light destul de sanatoase. Acestea pot fi facute doar din vinete si ceapa sau si in combinatie cu alte legume si verdeturi. Evita maioneza daca nu vrei kilograme in plus sau daca postesti. Exista atatea sosuri dietetice gustoase pe care le poti folosi si anume sos de tomate, sos miso de soia, sos pesto, etc.
 
 

3.Sfecla rosie

 

Daca vei consuma regulat aceasta leguma aproape ca nu vei mai avea nevoie de medicamente sau suplimente alimentare, pentru ca ea contine toti nutrientii necesari. Vei putea tine la distanta toate bolile comune ale societatii actuale si poti abuza de ea dupa bunul plac. Poti prepara supe, smoothieuri proaspete, salate crude, o poti inabusi, poti crea diverse deserturi raw vegane si chiar o poti folosi drept colorant alimentar natural.
 
 

4.Varza

 

Nu conteaza ca este alba, rosie, kale sau de Bruxelles, cert este ca varza are putine calorii si este nelipsita in majoritatea dietelor, asa ca poti abuza de ea chiar si dupa incheierea dietei, in faza de mentinere. Merge inabusita, consumata cruda, o poti folosi ca umplutura pentru diverse legume, poti prepara supe, tacos si quesadillas si chiar o poti folosi sub forma de sandvis, inlocuind feliile de paine.
 
 

5.Morcovii

 

Morcovii sunt si asa des utilizati de catre majoritatea gospodinelor ca ingredient de completare in diverse mancaruri. Partea buna este ca nu ingrasa si ne pune la dispozitie mult mai multe variante de consum, respectiv morcovi copti, supa crema, gem, salate diverse de cruditati.
 
 

6.Pepenii de vara

 

Este vorba despre pepenele rosu si galben, care sunt peste tot vara si inca la un pret bun. Ii putem folosi mai ales la salate de fructe, inghetate si dulceturi sau ii putem consuma ca atare. Pepenii au un plus fata de alimentele anterior mentionate si anume ca au multa apa in compozitie, ceea ce va ajuta la eliminarea toxinelor si la o slabire rapida.
 
 

 

Tags:
alimente
fara sa te ingrasi
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare