Alimentele negre sunt sanatate curata. Sigur nu stiai ce beneficii aduc!

Secrete 08.12.2017
Pana acum tot ni s-a spus sa consumam multe alimente verzi si frumos colorate ca sa beneficiem de o gama larga de vitamine, minerale si antioxidanti. De putin timp incoace se discuta tot mai mult despre beneficiile pe care le-ar avea si alimentele negre. Stiu ca suna ciudat, dar adevarul este ca alimentele negre au nutrienti neintalniti la restul alimentelor cu alt colorit, in special antioxidanti care dau pigmentul acela inchis, numiti antocianine.
 
Din pacate, majoritatea persoanelor se feresc de alimentele negre pe motiv ca nu sunt atat de atractive in farfurie, dar nu stiu ce pierd. Beneficiile sunt atat de multe, incat le vei consuma zilnic cand le vei afla. 
 

Care sunt beneficiile alimentelor negre?

 

Acestea castiga in fata oricarui alt aliment de alta culoare intrucat contin o doza mult mai mare de antioxidanti, care sunt absolut necesari pentru protectia organismului. In prezent, poluarea a atins cote alarmante in toate sectoarele societatii si este destul de greu sa ne protejam. 
 
Antocianinele continute de aceste alimente inchise sunt de fapt niste flavonoizi extrem de puternici care reusesc sa protejeze organismul de radicalii liberi, amelioreaza inflamatiile si distrug celulele canceroase. De asemenea, sunt foarte benefici in curile de detoxifiere si asta pentru ca sprijina procesul de eliminare a toxinelor, curatand intreg organismul, intaresc sistemul imunitar si accelereaza metabolismul, favorizand o slabire usoara si mentinerea siluetei pe timp indelungat. Antioxidantii impreuna cu proteinele vegetale, fibrele, vitaminele si multele minerale te pot ajuta sa-ti imbunatatesti vizibil starea de sanatate la modul general.
 
 

Ce alimente negre putem consuma?

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Stiu ca pare ciudat sa consumam alimente negre, dar ati vazut anterior cat de multe beneficii aduc. Sunt sanatate curata si ne-ar scuti de vizitele la medic si de cumpararea de medicamente scumpe. Consumand in mod regulat aceste alimente vom reusi sa prevenim cele mai comune boli grave, precum cancerul, diabetul, obezitatea si bolile cardiovasculare. In categoria acestor alimente negre intra unele fructe, legume cat si seminte. Iata mai jos care sunt cele mai recomandate:
 

1.Linte negre

 

 

Putine persoane stiu ca exista si linte neagra si asta pentru ca mult mai populara este cea galbena si verde. Lintea neagra este un aliment care trebuie consumat cu regularitate pentru ca este foarte bogata in fibre si minerale, in special fier.
 

2.Usturoiul negru

 

 

Pare ceva de domeniul fantasticului faptul ca exista si usturoi negru. Cu cel alb ne-am obisnuit deja si stim cate beneficii aduce, dar cel negru este de neegalat avand o cantitate dubla de antioxidanti. Daca va intrebati cum se poate sa aiba o asemenea culoare sa stiti ca se datoreaza zaharului natural din urma fermentatiei, un procedeu intalnit mai mult in Koreea de Sud. Poate fi gasit in magazinele bio sau online.
 

3.Fasolele negre

 

 

Nu sunt atat de populare la noi cum sunt surorile lor albe, dar sunt foarte populare in bucataria mexicana. Poti preveni fara probleme bolile cardiovasculare, poti sa reduci unitatile de colesterol rau si sa capeti mai multa energie consumandu-le.
 

4.Orezul negru

 

 

Este alternativa mult mai sanatoasa a orezului alb, care combate orice urma de inflamatie din corp. Este considerat un aliment aparte pentru cei cu sange albastru, motiv pentru care se mai numeste “orezul tributei” sau “orezul longevitatii” gratie antioxidantilor si puterilor antiimbatranire.
 
 

5.Strugurii negri

 

 

Sunt mult mai sanatosi decat strugurii albi sau roz si asta pentru ca sunt bogati in mai multi antioxidanti, care pot sa normalizeze cantitatea de zahar din sange, scazand colesterolul si ferindu-te de bolile de inima. In plus, contine si alti nutrienti responsabili cu buna functionare a creierului.
 

6.Murele

 

 

 

 

Majoritatea vedetelor se rasfata cu aceste minuni ale naturii si asta pentru ca sunt bogate in polifenoli, care intaresc sitemul imunitar, intineresc aspectul pielii si contribuie la procesele de slabire, accelerand digestia. Nu intamplator sunt utilizate la micul dejun in cereale si iaurturi, dar si in diverse deserturi ca gustare.
 

7.Ceaiul negru

 

 

 

 

De acest ceai ati mai auzit cu siguranta. Poate fi consumat oricand se doreste pentru ca ajuta organismal sa se curate si sa lupte cu inflamtiile.
 

8. Curmalele negre 

 

 

Provin de la palmieri si sunt un ingredient cheie in orice dieta si asta pentru ca pot fi folosite pe post de gustare sau se pot face siropuri si dressing-uri din ele. Culoarea lor poate varia de la maro auriu la negru.
 

9.Piperul negru

 

 

Consumat boabe sau macinat, beneficiile sunt aceleasi. Faptul ca este condiment iti permite sa-l folosesti la absolut orice mancare, iar asta este un lucru bun intrucat previi acumularea caloriilor. Piperul accelereaza metabolismul, digestia si topeste depozitele de grasime, ajutandu-te sa slabesti repede.

 

10.Chimenul negru

Exista numeroase studii care confirma cat de sanatoase sunt semintele de chimen negru. Beneficiile sunt atat de uimitoare incat nu exista boala pe care sa nu o poata trata sua preveni.
 
 
 
Sursa: dailyhealthpost.com; indigo - herbs.co.uk; organicfacts.net;
 

 

Tags:
sanatate
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare