Cand ti-a ramas mancare, de multe ori o incalzesti mai tarziu sau a doua zi, ca doar n-o s-o arunci. Aceasta tactica, in cazul unor alimente, poate costa sanatatea familiei tale.
Atunci cand iti ramane mancare si vrei sa o reincalzesti, ai grija ca alimentele sa nu faca parte din lista de mai jos:
Legume radacinoase si cu frunze
Dintre acestea fac parte spanacul, telina si salata verde, care sunt bogate in nitrati, care sunt benefici pentru organism. Atunci cand incalzesti aceste legume, nitratii devin nitriti, care apoi se transforma in nitrozamine, acestea sunt cunoscute ca fiind cancerigene.
Oua si pui
E ok sa incalzesti mancarea ce are in componenta oua, dar nu oul care a fost fiert sau facut omleta. Acesta poate deveni toxic daca il expui la temperaturi mari, mai ales dupa ce l-ai gatit o data.
Pe de alta parte, proteinele din pui se vor schimba in contact cu o temperatura mare si iti vor cauza probleme digestive. Daca ti-a ramas pui de la cina, nu-l arunca, dar nici nu-l incalzi. Mananca-l rece sau incalzeste-l la o temperatura foarte mica.
Cartofi
Cartofii au foarte multe beneficii pentru sanatate, dar valoarea lor nutritionala scade in mod semnificativ cand ii mananci a doua sau a treia zi. Nu incalzi cartofii, caci acestia devin toxici si pot cauza serioase
intoxicatii alimentare.
Ciuperci
Acestea sunt pline de vitamine si minerale, dar daca nu le mananci imediat dupa ce le prepari primesc un mare "Nu" cand vine vorba despre reincalzit. Daca totusi le incalzesti, riscul este de a te alege cu
probleme digestive grave.