Alimentul care ti-a ramas de la Paste este o arma pentru slabit

Alimentatie 13.04.2018
Atunci cand vine vorba de bucatele de sarbatori nu se poate spune ca sunt sanatoase 100%. Nu intamplator ajung anual atatea persoane la urgente cu probleme digestive. Stim deja ca pentru a evita astfel de neplaceri trebuie sa fim cumpatati, dar in teorie este mult mai usor decat in practica. Dupa fiecare sarbatoare ramanem cu o multime de resturi de mancare si este pacat sa le aruncam. Este si cazul cepei verzi, care este vedeta acestui sezon. Nu te gandi ca daca s-a terminat pasca sau drobul nu mai ai la ce folosi acest aliment. El merge combinat atat cu resturile ramase cat si in diverse supe sau salate de detoxifiere. Realitatea este ca este un aliat important pentru slabire si te poti folosi de el ca sa nu te ingrasi si mai mult cu resturile ramase de dupa Paste.
 
Poate nu este pe gustul tuturor ceapa verde, dar contine niste nutrienti care cu greu pot fi combatuti. Este vorba de vitamine, minerale, fitonutrienti si un aport ridicat de antioxidanti puternici, care au grija sa combata orice problema din organism. Iata ca nu se utilizeaza doar in curile de slabire, ci si pentru a imbunatati starea generala de sanatate. Nu te voi mai tine in suspans si iti voi dezvalui cat este de util acest aliment:
 

1.Imbunatateste digestia

 

Cu siguranta avem nevoie sa ne imbunatatim digestia dupa o perioada plina cu mese copioase. O digestie lenta nu este pe placul siluetei si este mult mai usor sa acumulezi caloriile din mancare. Sa nu uitam si de alte probleme din timpul sarbatorilor cum ar fi indigestia, balonarea, flatulenta si chiar iritarea tractului intestinal de care trebuie sa scapi ca sa nu se agraveze pe viitor. Restabilirea proceselor digestive este posibila tocmai pentru ca ceapa verde este considerata un probiotic natural, care repara flora intestinala.
 
 
 

2.Curata organismul de toxine

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Daca vrei sa beneficiezi de o detoxifiere ca la carte, te sfatuiesc sa folosesti multa ceapa verde la prepararea supelor si a salatelor de cruditati. Lichidele sunt recunoscute pentru faptul ca stimuleaza tractul intestinal si astfel scapi si de toxine. In timpul sarbatorilor am acumulat destule toxine din prajeli, fripturi, sosuri grase si maioneze. A venit timpul pentru curatare. Trebuie sa stii ca ceapa verde are si proprietati diuretice, astfel ca vei putea combate si retentia de apa.
 

3.Reduce nivelul colesterolului

 

Nu este de mirare ca nivelul colesterolului a luat-o razna de la atatea mese copioase. Ceva grasime sigur s-a depus la nivelul arterelor, iar ceapa verde ne vine in ajutor tocmai pentru ca are in compozitie antioxidanti si sulfura de alil. Putini stiu ca aceasta substanta are capacitatea de a subtia sangele si de a curata arterele, asa vei scapa atat de colesterolul rau cat si de problemele cardiovasculare. Cea mai comuna cauza pentru aparitia bolilor cardiovasculare este chiar colesterolul rau.
 

4.Buna si pentru diabetici, dar si pofticiosi

 

Oricine consuma cel putin o bucatica din deserturile pregatite de sarbatori, iar insulina si glicemia o pot lua razna. Prin continutul de crom, ceapa verde le poate regla ca sa nu mai simti stari de rau sau pofte inexplicabile de mancare.
 
 

5.Efect antiinflamator

 

Este foarte probabil sa fi consumat alimente acide in timpul sarbatorilor, care produc diverse inflamatii la nivelul corpului. Putem scapa de ele daca consumam ceapa verde in cantitati mari. Putem profita de aceasta proprietate a cepei si sa ne ferim si de diversele tipuri de cancer, care pot aparea din cauza inflamatiilor. 
 

Cum se tine dieta cu ceapa verde?

 

Nu este vorba neaparat despre o dieta, ci mai degraba de un stil de viata. Ceapa verde este nelipsita primavara si este pacat sa nu profitam de nutrientii sai. Nu exista un meniu anume sau niste principii greu de respectat. De asemenea, daca nu suntem obisnuiti cu consumul de ceapa, nu trebuie sa exageram. Este de ajuns doar sa folosim putina ceapa la fiecare mancare, iar metabolismul va fi accelerat. O poti consuma oricand pentru ca are doar 30 de calorii si poate fi combinata cu branza cu putine grasimi, supe, pasca, cozonaci, placinte cu branza, salate si aperitive. Ai nevoie doar de o legatura mica de ceapa.
 
 

Exista contraindicatii?

 

Se poate sa apara niste neplaceri in cazul celor care au probleme cu arsurile gastrice, dar poti contracara usturimea daca apare consumand o cana de ceai, lapte sau un iaurt.
 

 

Tags:
alimente pentru slabit
Paste
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare