Altfel de Catering

Imi place gustul rosiei muscate imediat dupa ce s-a desprins de vrej. Aroma de pamant reavan scuturat de pe ea ascute simturile si instantaneu micile seminte dulci-acrisoare imi invadeaza gura. Atunci, pe loc pot jura cu mana pe inima ca nu exista ceva mai delicios. In copilarie mancam legume din productia proprie. Am fost destul de norocosi sa avem cativa ani o gradina in inima orasului. Acolo era raiul capsunilor uriase intrepatrunse de straturi de ardei capia, ceapa verde si rosii care se balansau greoaie pe vrej.


Fara aditivi,fara ingrasaminte. Pana si coropisnitele erau pandite si gonite cu lopeti de fier, in loc de insecticide.
Mica gradina a disparut cu timpul si pe locul ei a rasarit semeata o vila urata. Pe locul rosiilor gustoase sta acum Grivei,in locul dovleceilor a rasarit un gratar, oamenii care locuiesc acolo isi fac cumparaturile din hypermarket si se imbuiba cu legume turcesti cu gust de sera.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!


Am pierdut gustul printre rafturile din magazine. Nu il mai gasesc orice as face. Am sperat intr-o salvare de la taranii din piata, dar atunci cand ma apuc sa miros legumele plec dezamagita de lipsa oricarei urme de aroma. Degeaba zbiara dupa mine, degeaba ma imbie cu un bob de strugure.


]Asa ca am inceput sa visez la propria gradina. Am destul loc pe balcon, mi-as lua cateva jardiniere si m-as pune pe plantat. Am primit deja sfaturi de la prieteni care mi-au oferit care mai de care oregano, levantica, rosii si ardei iute.
Insa cum ma documentam eu pe internet am dat de o oferta care mi-a pus planul in hold. Cum astfel as reactiona la promisiunea unei camari pline cu produse de la mama lor din Ardeal, totul printr-un simplu click. Cosul taranesc este o idee geniala. Intri pe site, te imbeti cu aroma virtuala de sucuri de fructe, catina, dulceata de casa,  brânza de burduf sau toba si 250 de ron si o zi mai tarziu primesti la usa cosul in care salatele isi infoaie mandre fustele ardelenesti.


Tags:
cosul taranesc
moare de varza
sloi de oaie
chisca de porc
bio
traditional
Drumul Miresei
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare