Amestec colorat de legume

Cu toate ca ne-ar fi greu sa luam o astfel de dicizie, ne-am gandit, restul, ca macar pentru o zi sa mancam ca niste vegetarieni inraiti. Si-atunci, vrand sa ne laudam cu isprava noastra, ca am “bucatarit” pret de cateva minute, mai ceva ca niste bucatari talentati, ne-am gandit sa va impartasim reteta, iar voi, de ce nu, sa dati note pentru asta.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Pentru patru portii de amestec colorat de legume aveti nevoie de:

240 de grame de fasole (boabe),

180 de grame de morcovi (de dimensiune mica, spalati, curatati de coaja si taiati in cuburi),

180 de grame de napi,

90 de grame de mazare (congelata),

2 linguri cu ierburi (le alegeti voi, dar maruntiti-le bine-bine de tot), sare, piper, 2 linguri cu iaurt (cu putine grasimi sau fara) si un fir de patrunjel.

 

Ne-am pus bonetele pe cap, sorturile pe noi  si am purces la treaba. Cu toate ca la sfarsit, era dezordine in jurul nostru, de parca bucataria ar fi fost invadata de concurenta nu alta, mancarea a iesit delicioasa. Prima data am fiert legumele. Noi am optat pentru o fierbere incompleta, cu un dispozitiv de fierbere la aburi. Este o metoda sanatoasa, prin care alimentele pierd o cantitate infima de vitamine si minerale. Probabil unii dintre voi ati auzit, in ultima perioada, de fierberea la aburi.

 

Dupa ce au fiert legumele, le-am scos din dispozitiv si le-am trecut printr-un jet de apa rece, le-am vrut crocante, nu de alta. Voi puteti folosi un vas cu gheata, caci are acelasi efect, fierberea este oprita si in acest fel legumele raman crocante, nu flescaite..
Dupa ce s-au racit, le-am scurs bine de zeama. Apoi am presarat piper, ierburile si sarea. Dupa care am adaugat patrunjelul, la fel ca-n ciorba…adica la final.


Si pentru a lega legumele am adaugat cele doua linguri cu iaurt (pentru un meniu lacto-vegetarian).

 

Sa aveti pofta!

Tags:
legume
amestec
dietetic
fasole
morcovi
napi
mazare
sare
piper
iaurt
patrunjel
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • Vizitator
    1. Vizitator 24.05.2010 23:40

    as dori sa stiu daca nu se poate inlocui metoda de gatire la aburi (deoarece eu nu dispun de o astfel de masina de gatit) cu bain-marie. multumesc si spor in continuare la pregatit retete atat de interesante ;)

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare