Top greseli in antrenament

Nu a fost nevoie sa ne spuna nimeni, vedem si noi ca multi dintre prietenii noastri care merg la sala, fac jogging sau orice fel de fitness, dedicand-se suficient, nu beneficiaza de rezultatele pe care le-ar merita. Pe scurt, "nu se vede." De ce? Ei bine, probabil ca se antreneaza gresit, si investesc timp si efort degeaba.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Nu faci exercitiile potrivite

De unde ai invatat exercitiile pe care le faci acum? Ai vazut si la alte persoane in sala de gimnastica? De la prieteni, de la emisiuni TV, din ziare sau poate de la antrenorul de la sala? Exercitiile pe care le faci determina in mod direct rezultatele pe care le vei obtine. Ca sa inveti ce ar trebui de fapt sa faci, apuca-te sa-ti scrii obiectivele pe care ti le-ai propus si apoi colaboreza cu un antrenor personal la conceperea programului care sa includa exercitiile potrivite. Exercitiile facute haotic nu-ti vor aduce niciun beneficiu.

Alimentatia incorecta

Multe persoane cand sunt intrebate ce mananca in mod frecvent, neaga si tocmai pentru ca stiu ca nu este bine ceea ce fac. Unele alimente ne pot ingrasa tocmai din cauza continutul caloric ridicat. Daca iti doresti cu adevarat sa slabesti va trebui sa fii sincer cu tine insuti cu privire la ceea ce ajunge in farfuria ta si cum acest lucru te poate ajuta sa obtii mai usor rezultatele pe care ti le doresti atat de mult. Daca tii o socoteala a ceea ce mananci, eviti astfel greselile care se pot strecura, de aceea este esential sa ai un jurnal al meniruilor servite, numai asa poti rupe cercul negarii in care probabil te afli si acum.

Rutina

Acesta se numeste principiul adaptarii. Se traduce prin faptul ca devii eficient facand zilnic acelasi tip de exercitii. Acest lucru se potriveste sportivilor de performanta, dar nu si celor care vor sa slabeasca. Asa ca va trebui sa-ti schimbi tipul de exercitii la cateva luni sau saptamani. Acesta este si motivul pentru care atletii isi schimba uneori programul.

 

 Cantitatea in detrimentul calitatii

Daca vrei sa obtii rezultatele dorite, va trebui sa faci exercitii de calitate. Asta nu inseamna ca nu te vei distra sau ca nu-ti va placea. Dar, asta inseamna totusi ca va trebui sa te concentrezi asupra exercitiilor pe care le faci si sa cresti gradul de dificultate al acestora. Odata ce te-ai apucat de exercitii cu un scop bine fixat si te folosesti de capacitatea ta de a face aerobic si exercitii de forta, vei observa ca antrenamentul pe care il faci nu-ti ia  decat jumatate din timp si vei obtine rezultate mult mai bune.

 

Te "intinzi" prea mult


Deci, care sunt obiectivele tale de fapt? Sunt realiste in ceea ce te priveste? Daca obiectivul tau este prea "olimpic" si nu ai mai mult de 30 de minute pe zi pentru a te antrena sau iti doresti sa slabesti 11 kilograme intr-o luna asta nu inseamna ca ai un obiectiv realist. Seteaza-ti obiective pe masura posibilitatilor.

Succes la exercitii!

 

Tags:
exercitii
greutati
greseli
antrenament
bicicleta
alimentatia
obiective
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare