Antrenamentul de 7 minute

Fitness 14.03.2016

Antrenamentul de 7 minute a devenit popular dupa ce a aparut intr-un articol din New York Times si apoi a fost publicat in Health & Fitness Journalal al Colegiului american de medicina sportiva.

 Antrenamentul de 7 minute se bazeaza pe efectuarea a catorva exercitii, scurte dar foarte intense, cu o pauza intre ele de maxim 10 secunde.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 
Conform specialistilor se pare ca aduce aceleasi beneficii ca antrenamentele zilnice recomandate de 30 de minute, ce se bazeaza pe exercitii de intensitate moderata.
 
Antrenamentul de 7 minute incorporeaza 12 tehnici diferite de antrenament precum antrenamentul tricepsilor, flotari, fandari, genoflexiuni si multe sarituri, tehnici ce lucreaza majoritatea muschilor corpului si accelereaza activitatea cardiaca, fara sa ai nevoie de vreun echipament special.
 
Fiecare tehnica dureaza timp de 30 de secunde, timp in care o poti repeta de cat de multe ori poti, cu o pauza de 10 secunde.
 
Iata aici cum se efectueaza corect acest antrenament:

Beneficii pentru sanantate
 
Multe studii au demonstrat ca exercitiile scurte, de intensitate mare pot imbunatatii sanatatea cardiopulmonara, metabolismul si pot ajuta la scaderea in greutate si arderea grasimilor. In plus aduc o multime de beneficii psihologice.
 
 
Un studiu recent a scos la iveala ca antrenamentul de 7 minute poate fi la fel de eficient ca cel clasic de 30 de minute pe zi, daca este facut corect. Si pentru asta trebuie sa tii cont de urmatoarele:
 
- Trebuie sa te asiguri ca exercitiile sunt foarte intense, iar pauzele nu trebuie sa depaseasca 10 secunde.
- Exercitiile trebuie sa fie cat mai variate astfel incat sa fie lucrata intreaga musculatura.
- Alterneaza exercitii pentru partea superioara a corpului cu cele ce lucreaza partea inferioara si alterneaza exercitii care presupun un ritm cardiac cu cele care permit inimii sa se odihneasca cateva secunde.
- Incearca sa efectuezi corect exercitiile ca sa nu te ranesti.
Tags:
antrenament
7 minute
exercitii
cardio
dieta
slabit
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • Carmen
    1. Carmen 15.03.2016 00:06

    Nicio dieta nu functioneaza fara miscare, chiar si 7 minute pe zi.... Nou si special! 100-285 de euro lunar! Castigati bani din prima luna! Selectam, urgent, oameni seriosi si foarte interesati sa colaboreze cu noi in timpul liber sau full-time, la alegere, intr-o activitate foarte usoara, cu castiguri de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), chiar din prima luna. Pentru a afla detalii complete trimiteti un mesaj cu textul "INFO" la adresa de email: carmenpasa2001@yahoo.com

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare