Antreneaza-ti tot corpul

Petrecem foarte mult timp intr-o stare sedentara. Orele petrecute la birou, dar si distractia ne tintuiesc cel mai adesea de scaun. Daca faceti un calcul al orelor petrecute astfel, veti observa majoritatea lor covarsitoare. Aceasta este explicatia faptului ca mersul la sala nu da rezultatelele dorite, cauza kilogramelor care se incapataneaza sa ramana si a unei forme generale nu atat de bune.

In timpul in care altminteri, din punct de vederea al mobillitatii corpului, stam, am putea a ne antrenam atat muschii, cat si sa ne relaxam si intindem ligamentele si oasele. Putem insa folosi timpul acesta si pentru a ne antrena celelate ajutoare: vazul, auzul, atentia. Acestea nu sunt exercitii, ci implica pur si simplu sa alegem un obiect pe care sa il studiem cu atentie, incercand sa ii observam toate particularitatile. Auzul se poate antrena prin a incerca sa distingem zgomotele din birou, si sa ne concentram pe fiecare in parte pana cand il auzim total. Aceste mici trucuri duc si la o imbunatatire generala a atentiei si a simtului de observatie, acestea contribuind in mod final la un tonus mai bun.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Daca aveti o meserie care va impune sa stati jos sau in aceeasi pozitie pentru timp indelungat, aveti nevoie sa va corectati mereu postura corpului. Corpul este in general obosit de a fi tinut in aceeasi pozitie, si tinde spre starea fetala de relaxare, incepand sa se stranga catre mjloc. O astfel de postura ingreuneaza circulatia si afecteaza pozitia organelor, a oaselor coloanei si ale bazinului.

Fiecare muschi in parte poate fi relaxat si lucrat din aproape orice pozitie, asa ca o idee este sa incordati si dezcordati succesiv toti muschii pe care ii puteti controla (pe rand, desigur).

Urmati aceste sfaturi si va veti bucura de o stare generala mai buna, investind si in viitor pentru sanatatea dumneavoastra!

 

Tags:
antrenament
degete
birou
lift
muschi
detensionare
relaxare
tonus
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare