Apa alcalina - chiar ajuta la slabire si la imbunatatirea sanatatii?

Apa alcalina incepe sa fie ca un ecou in ultimul timp. Din ce in ce mai multe persoane care vor sa slabeasca apeleaza la ea, in speranta ca vor aduce organismului nutrientii necesari. Desi are acelasi aspect ca si apa normala, difera Ph-ul si proprietatile curative. Nu intamplator, apa alcalina mai este numita si “fantana tineretii si a frumusetii”. Astazi ne-am hotarat sa dezbatem pe larg subiectul ca sa ne convingem daca apa alcalina este intr-adevar mai buna decat apa normala.
 

Ce este mai exact apa alcalina? Chiar functioneaza?

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

Spre deosebire de apa simpla, apa alcalina are un Ph mai mare care o face mai calitativa pentru slabire si sanatate. Daca apa obisnuita are un Ph de 7, ei bine, apa alcalina are un Ph de 9-10. Acum poate va spuneti in gand si ce daca. La ce ajuta alcalinitatea ei? Pot spune simplu si la obiect. Ajuta la detoxifiere si hidratare. Moleculele de apa intra mult mai rapid in celule pentru a le hidrata si regenera, iar eliminarea toxinelor are loc mai rapid, intrucat apa alcalina combate orice urma de aciditate din organism.
 
Exista medici si cercetatori considera ca ar exista o legatura stransa intre cancer si aciditatea organismului. Sunt chiar si cateva studii care sustin aceasta idee. Desigur, multe alte boli pot aparea din cauza aciditatii corpului, iar din pacate, alimentatia plina de chimicale si poluarea zilnica nu fac decat sa o mentina la nivelul corpului. Se poate deduce de ce este indicat consumul apei alcaline.
 
Daca este sa luam in calcul proprietatile sale alcaline asupra oricarui mediu acid este evident ca actioneaza in acest sens. Intrebarea este daca chiar ajuta la slabire si la tratarea si mentinerea sanatatii. Adevarul este ca in jurul ei exista niste controverse. Nu se poate spune cu exactitate ce si cum trateaza, dar exista totusi niste studii care arata ca scade colesterolul rau, normalizeaza tensiunea arteriala, combate refluxul gastric si diabetul zaharat. Cel mai recent studiu a scos la iveala faptul ca proprietatea de oxigenare a apei alcaline nu poate fi trecuta cu vederea, mai ales ca este dubla fata de apa simpla, asa ca vascozitatea sangelui nu va mai fi o problema pentru unele persoane. Cu toate ca nu exista inca dovezi clare despre apa alcalina, cert este ca rau nu are cum sa faca, iar daca exista ceva care sa scada aciditatea din corp de ce sa nu profitam de acest lucru? Cred ca este cel mai bun argument care o recomanda a fi mai buna spre consum decat apa simpla.

 

Despre beneficiile apei alcaline

 

 

Cei care o consuma sunt ferm convinsi ca apa alcalina aduce multe beneficii, probabil observate pe propria piele si anume:
 
  • Curatarea colonului – ar fi de inteles avand in vedere ca mereu se gasesc resturi acide de pe urma alimentelor, iar alcalinitatea apei ar ajuta la eliminarea tuturor deseurilor; de asemenea, vei constata ca dispar kilogramele in plus mai usor daca sunt eliminate toxinele
  • Fortifica sistemul imunitar – asta inseamna ca te poti feri de diverse afectiuni
  • Contine antioxidanti puternici care protejeaza corpul de radicalii liberi si care sustin si pierderea kilogramelor datorita faptului ca stimuleaza metabolismul
 

 

Exista reactii adverse?

 

Apa alcalina curata tot organismul de toxine asa ca in functie de gradul de intoxicare cu chimicale, poluanti si alte substante nocive poti avea cateva reactii adverse precum:
 
  • Dureri de cap
  • Dureri musculare
  • Nas infundat si alte semne de gripa
  • Oboseala
 
*Tin sa mentionez ca acestea sunt absolut normale ca in orice proces de curatare a organismului. Este semn ca esti intoxicat cu substante toxice destul de mult si te cureti. In mod nromal, aceste reactii sunt simtite 2-3 zile sau 2-3 saptamani in functie de intensitatea intoxicarii.
 

Cum se consuma apa alcalina? Cum fac rost de ea?

 

 
Doctorii ne sfatuiesc sa consumam zilnic 2 litri de apa, adica 8 pahare. Regula e aceeasi si pentru apa alcalina, doar ca se incepe cura cu 4 pahare de apa pe zi, marind treptat la 8 ca sa fie tranzitia mai usoara.
 
Daca te-ai hotarat sa consumi si tu apa alcalina in locul celei simple, trebuie sa stii ca apa alcalina este de doua tipuri, anume naturala si artificiala. Cea naturala alcalina este cea care trece peste pietre si isi trage mineralele din ele, iar cea artificiala alcalina poate fi cumparata sau chiar produsa la tine acasa. Pentru cea cumparata exista un proces numit electroliza care ridica Ph-ul apei simple ca sa devina alcalina. O alta solutie este sa-ti faci acasa apa alcalina din apa simpla, bicarbonat si lamaie, dar exista si alte ingrediente de pus in apa pentru slabire si sanatate.
 
 
 
 
 

Sursa: healthline.com; aquahealthproducts.com;

 

Tags:
apa alcalina
apa
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare