Apa plata sau minerala – care crezi ca este mai buna

Secrete 01.05.2019 dietetik
Oricine intampina probleme cand vine vorba sa aleaga intre apa plata sau apa carbogazoasa si asta pentru ca nu oricine are curajul de a consuma apa ca atare de la robinet. Majoritatea persoanelor se orienteaza dupa produse cat mai naturale in ultimii ani, dar chiar si asa, oare care este cea mai buna alegre? Fie ca vorbim de persoane tinere sau persoane varstnice, vom observa ca preferintele duc spre apa carbogazoasa. Ne gandim ca putem inlocui sucurile dulci si carbogazoase in acest mod si tot ne bucuram de un acid placut cat sa “gadile” usor papilele gustative. Apa simpla pare banala pentru unii si acesta este si motivul pentru care cei mai mult aleg apa minerala carbogazoasa. Dar crezi ca este indicata 100% si nu-ti aduce deloc disconforturi? Ei bine, asta poti testa pe propria piele, dar este bine sa descoperi totul despre cele 2 tipuri de apa pentru o mai buna diferentiere. 
 
Fie ca alegi apa plata sau minerala, cert este ca este vorba tot de apa minerala. Nu te gandi ca apa plata este mai dezavantajata fata de apa minerala carbogazoasa. Poate nu contine deloc acid, dar are un gust mult mai placut decat apa clasica de la robinet si in functie de marca aleasa poti simti perfect gustul mineralelor. Nu putem spune acelasi lucru si in cazul apei carbogazoase care se remarca din prima printr-o cantitate insemnata de acid. Acum depinde ce prefera fiecare! 
 

De ce unii nu prefera apa plata?

 
Este simplu! Se gandesc ca este ca si cum ar consuma apa de la robinet doar ca mult mai sanatoasa. Stiind insa ca sucurile carbogazoase nu sunt indicate pentru consum zilnic in cantitati mari ajung sa aleaga cel mai des apa carbogazoasa. Realitatea este ca apa plata poate fi o reala comoara cand vine vorba de hidratarea organismului si putini realizeaza acest lucru.
 
 

Ce trebuie sa stii despre apa plata?

 
Chiar daca nu te pisca la limba asta nu inseamna ca este mai putin pretioasa. Poate seamana cu apa clasica de la robinet, dar cu siguranta la acest tip de apa poti simti gustul mineralelor, fiind vorba de o apa minerala. Apa mierala nu este intotdeauna carbogazoasa, dar depinde acest lucru de locul de unde este extrasa.
 
Ph-ul acestei ape este destul de bun, alcalin asa cum ne sfatuiesc specialistii sa consumam cand ne alegem alimentele si mancarurile. Poate nu stiai dar o aciditate crescuta in corp favorizeaza aparitia inflamatiilor si pot aparea o multime de dezechilibre grave.
 
 
Cel mai mare avantaj insa este ca reprezinta cel mai bun si la indemana mod de hidratare si poate fi consumata peste masura, avand in vedere ca nu aduce nici cel mai mic disconfort. Nu putem spune acelasi lucru si despre apa minerala carbogazoasa. In plus, este ideala si la prepararea ceaiurior, a apelor aromatizate si chiar la smoothieuri sau supe crema din legume si verdeturi.
 
Exista persoane care spala si alimentele cu apa plata ca sa se asigure ca alimentele sunt curatate perfect si nu raman urme de reziduri sau toxine.
 
Batranii pot consuma fara probleme apa plata si chiar li se recomanda in detrimentul apei carbogazoase.
 
 

Ce trebuie sa stii despre apa carbogazoasa?

 
Fara indoiala acidul atrage persoane de toate varstele, dar nu oricine isi permite sa consume o astfel de apa din cauza starii de sanatate. Este considerata o apa sanatoasa si naturala, dar pentru asta nu trebuie sa ai probleme digestive de niciun fel. Daca stii ca ai probleme cu aciditatea gastrica, balonari, flatulenta si dureri abdominale, chiar nu ti se recomanda aceasta apa. Vezi aici cum reduci aciditatea gastrica!
 
 
Un lucru in plus fata de apa minerala plata este ca are in compozitie mult mai multe saruri rehidratare, adica minerale, doar ca rareori ajung sa fie asimilate din cauza acidului. Ne putem mandri asadar cu apa plata la acest capitol. Sa nu uitam ca hidratarea este foarte importanta atat pentru sanatate si slabire cat si pentru a face fata schimbarilor bruste de temperatura.
 
Apa acidulata afecteaza smaltul dintilor daca sunt sensibili si este ca si cum ai consuma sucuri carbogazoase. In plus, sunt cazuri in care acel acid nu este natural 100%, ci pot fi imbogatite artificial cu dioxid de carbon.
 

 

Tags:
apa minerala
apa plata
apa mai buna
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
  • 7 alternative la sucurile din comert Alimentatie

    7 alternative la sucurile din comert

    23.03.2015

    Din moment ce consumul de sucuri acidulate din comert au legatura cu bolile de inima si cu diabetul, ar trebui sa te gandesti la modul cel mai serios sa renunti la ele. Iti oferim 9 alternative, ca...

    mai mult
  • Sucurile carbogazoase - adio pe bune! Blog

    Sucurile carbogazoase - adio pe bune!

    28.12.2012

    Cat pe-aci sa ma cert grozav cu mama pe tema sucurilor carbogazoase. Am aflat recent de la o prietena ca ea s-a certat cu maica-sa, care e un inger, fiindca o trimitea la vot. La vremuri grele,...

    mai mult
  • Apa in dieta Diete speciale

    Apa in dieta

    05.04.2011

    Apa in dieta este fundamental necesara. Toata lumea stie ca 70% din greutatea corporala este, in fapt, apa. Se poate spune ca sanatatea noastra este conditionata de apa. Apa este elementul esential...

    mai mult
  • Caloriile din lichide Sfatul zilei

    Caloriile din lichide

    23.09.2010

    Cafeaua cu lapte degresat aduce un aport de 260 de calorii. Asta daca ceasca de cafea este mica. Daca este mare numarul de calorii se dubleaza. Un cappuccino sare de 300 de calorii. Despre sucuri...

    mai mult
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare