Ardei umpluti cu sote de ciuperci

De ce ardei umpluti cu sote de ciuperci? Pentru ca se apropie Sarbatorile si stim cu totii ca vom fi tentati sa incercam si feluri de mancare nu tocmai echilibrate. De aceea, ar fi indicat sa evitam preparatele grase si sa incercam sa le facem ceva mai usoare. Este un preparat ovo-lacto-vegetarian, numai bun pentru perioada de dinainte de sarbatori sau dupa, cand ai nevoie si de ceva mai light dupa tot cozonacul de Craciun.

Robert Voicu, bucatar Unilever Food Solutions, recomanda ca meniul de Sarbatori sa includa si feluri usoare, de exemplu antreuri si garnituri de legume. Pentru mancarurile cu carne, e indicat sa folositi carnuri slabe, fara grasime, pregatite la cuptor sau pe gratar si nu prajite. Cat despre deserturi, puteti incerca preparate racoritoare, cu fructe si creme usoare, care nu isi vor lasa amprenta asupra siluetei de dupa Sarbatori.

Un exemplu de antreu usor si simplu de preparat este reteta de ardei umpluti cu ciuperci sote, alune si rosii semi uscate


Ingrediente pentru 4 portii de ardei umpluti cu sote de ciuperci :

2 linguri de ulei floarea soarelui
350 g ciuperci proaspete, butoni, taiate in jumatati
2 catei de usturoi, taiat marunt
24 de rosii semi uscate in ulei, scurse bine
150 g crutoane paine
50 g alune de padure, taiate marunt
1 legatura de patrunjel, tocata marunt
2 lingurite fulgi de ardei chilli
8 linguri de pesto proaspat preparat
4 ardei grasi, marime medie, rosu sau galben

Mod de preparare ardei umpluti cu sote de ciuperci:

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Se incalzeste cuptorul la 220 grade Celsius. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie si se soteaza ciupercile la foc mare timp de 5 minute. Se asezoneaza cu piper negru proaspat macinat si se ia de pe foc. Se adauga usturoi tocat marunt, rosii semi uscate, crutoane paine, alune, patrunjel tocat marunt, fulgi de chilli si pesto, si se amesteca pentru omogenizare.


Ardeiul gras se taie pe jumatate, pe lungime. Se scot cu atentie semintele si membrana, se asaza intr- o tava in care adaugat hartie de copt si se umplu cu amestecul de ciuperci, alune si rosii semi uscate. Se acopera suprafata ardeiului umplut cu o bucata hartie de copt si se introduce la cuptor, se patrund aproximativ 35-40 de minute sau pana cand legumele sunt patrunse.

Va urma pofta buna la ardei umpluti cu sote de ciuperci!


 

Tags:
robert voicu
unilever food solutions
ardei
ciuperci
usturoi
ulei
patrunjel
alune
paine
pesto
rosii
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare