Arzi calorii si te tonifiezi cu cate un exercitiu diferit in fiecare zi

Fitness 08.11.2018 dietetik
Multe persoane sunt constiente ca trebuie sa faca si putina miscare pentru slabire si mentinere, dar ce facem cu lipsa timpului? Poate unii si-ar dori sa fie mai activi, dar din pacate sunt mult prea ocupati. Pentru ca trebuie sa gasim solutii orice ar fi pentru o viata sanatoasa in primul rand si apoi pentru silueta, ne-am gandit ca este bine macar un exercitiu pe zi sa facem. Ce-i drept, va trebui executat de mai multe ori spre deosebire daca ar fi un program de 15 minute pe zi de exercitii, dar avantajul este ca vei avea timp sa-l faci si nu vei intra intr-o rutina plictisitoare, intrucat iti propunem cate un exerciitu pe zi.
 
Tot ce iti propunem este foarte usor de executat si poti pune in practica cat timp doresti.
 
Ziua 1 - Exercitiu pentru abdomen, fese si picioare
 
Iti amintesti de podul din picioare? Noi il vom executa de jos de pe saltea sau pat cu saltea relativ tare. Trebuie sa te asezi cu fata in sus, genunchii sa fie ridicati, picioarele departate, mainile pe langa corp si incearca sa-ti ridici trunchiul cat poti de sus. Mentine pozitia 5 de secunde la fiecare repetare, iar cand revii in pozitia initiala ai grija sa nu lipesti spatele de saltea. Sfatul nostru este sa incordezi cat poti de mult abdomenul, fesele si picioarele. Se repeta exercitiul de 40 de ori.
 
 
 
 
 
 
Ziua 2 - Genuflexiune tip sumo cu ridicari de picior
 
Tot ce trebuie sa faci este sa executi pozitia clasica de flotare, fundul sa fie cat mai jos si spre spata, iar toata greutatea corpului s eva lasa pe calcaie si nu varfuri. Diferenta la aceasta genuflexiune este ca picioarele vor fi foarte departate, pozitia se mentine asa cate 5 secunde si sunt necesare 25 de repetari. Mai este una spect si anume ca atunci cand revii in pozitia initial trebuie sa ridici cate un picior pe rand in lateral. Poti lua pauza 10 secunde intre exercitii.
 
 
Ziua 3 - Exerciitu altfel pentru picioare
 
Este acel exerciitu perfect pentru oricine, dar mai ales pentru fmeei si asta pentru ca le lucreaza cu totul intr-un mod mai simplu decat flotarile sau genuflexiunile care te obosesc. Acesta vine la pachet si cu un bonus si anume ca-ti lucreaza si partea de jos a abdomenului, care este cea mai dificila de lucrat. Iti permite sa te joci in aer cum vrei cu picioarele. Stai intins pe spate cu bratele pe langa corp pentru ca te vor ajuta sa-ti mentii pozitia, intareste partea inferioara a abdomenului si joaca-te cu picioarele sus-jos, fa forfecari cu ele. Sunt necesare 30 de repetari.
 
 
Ziua 4 - Exercitiu altfel pentru abdomen
 
Stai intins pe saltea cu spatele lipit bine de ea, bratele trebuie sa fie in aer, iar genunchii sa fie adusi la piept. Intampina genunchii cu bratele ca si cum le-ai imbratisa ca sa fie mai usor de executat, apoi departeaza in aer picioarele si iar ghemuit. Sunt necesare 25 repetari.
 
 
Ziua 5 – Exercitiu pentru abdomen, solduri si picioare
 
Este un exercitiu inspirat din clasicele abdomene, care sunt destul de greu de executat. Exercitiul de fata este simplu si de efect. Tot ce trebuie sa faci este sa stai pe o saltea sau un pat cu saltea relativ tare, sa tii bratele dupa cap si sa faci forfecare cu picioarele. Ai grija ca genunchiul stang sa atinga cotul drept si invers. Sunt necesare 2-3 serii a cate 30 de repetari. Poti lua pauza 10 secunde intre serii.
 
 
Ziua 6 – Plank pe-o parte
 
Face parte din categoria exercitiilor statice. Se sta pe saltea sua pat relativ tare sprijinita intr-o mana pe-o parte, iar restul corpului sa stea drept pe-o parte. Cealalta mana trebuie sa stea in sold. Miscarea pe care trebuie sa o faci este de ridicari sus-jos din trunchi sau sold. Se fac 30 de repetari pe fiecare parte si ia 10 secunde pauza intre ele. Iata si alte exercitii plank benefice!
 
 
Ziua  7 –Alergare cu genunchii la piept
 
 
Pare o joaca la prima vedere, dar nu ai idee ce bine iti lucreaza acest exercitiu tot corpul. Vei simti ca apa curge siroaie pe tine, semn ca elimini toxinele si arzi calorii. Exercitiul se executa 60 de secunde fara pauza. Abia dupa ce il termini iti poti lua pauza 10 secunde cat iti dezmortesti picioarele. Se executa din picioare, evident alergand pe loc cu genunchii cat mai sus spre piept. Doar asa vei avea rezultatele dorite.
 
 

 

Tags:
arzi calorii
calorii
tonifiezi
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare