Asa eviti balonarea de seara si mananci delicios

Afectiuni 24.06.2019 dietetik
Multe persoane fac greseala de a se infometa toata ziua din dorinta de a slabi sau din lipsa de timp si fac din cina un adevarat festin. Chiar daca si-ar propune sa manance mai putin si mai sanatos seara tot ar fi dificil si asta pentru ca foamea este mare. In fond, organismul trebuie sa compenseze nutrientii pierduti din timpul zilei. Poate unii cred ca seara este obligatoriu sa te infometezi ca sa ai un somn bun, slabirea sa fie eficienta si sa nu ai disconfort la stomac. Ei bine, nu este deloc asa! Specialistii recomanda sa avem 3 mese principale pe zi si nu doua, asa ca este important sa nu sarim peste masa de seara ca sa avem un somn bun. Sa dormi cu stomacul gol nu este deloc minunat, iar a doua zi nu vei face decat sa fii tentat sa consumi tot felul de prostii cu multe calorii si chimicale, care se depun in scurt timp pe solduri si nu numai. O problema comuna care apare seara chiar si la persoanele care mananca sanatos ar fi balonarea. Ne-am gandit sa-ti dezvaluim asadar cele mai bune mancaruri pentru a evita neplacerile digestive si pentru a favoriza slabirea!
 
Balonarea poate aparea de un exces de suc gastric, dar cel mai adesea de la indigestie. Nu uita ca seara metabolismul este incetinit, iar functiile corpului nu lucreaza la capacitate maxima. Asta inseamna ca organismul este mai sensibil la anumite combinatii alimentare si daca gres cu mancarea se depune imediat tot. Nu ai idee ce repede se transforma caloriile in exces de grasime!
 
Spuneam inca de la inceput ca multe persoane mananca foarte mult seara pentru a compensa lipsa meselor din timpul zilei. Ei bine, poti impiedica acest lucru daca respecti mesele zilei si ai grija sa ai si gustari sanatoase intre ele sau mai exista si varianta de a alege alimente foarte satioase, dar cu ceva mai putine calorii. In acest mod, oricat de foame ti-ar fi nu poti manca prea mult. Inca un plus pentru slabire si un somn de calitate!
 
Pe langa aportul enorm de calorii de la cina, spuneam ca unii se confrunta cu balonarea. Aceasta apare atunci cand avem intoleranta la un aliment sau atunci cand combinam nepotrivit alimentele, in speranta ca vom pregati o masa consistenta.
 
 

Cele mai nepotrivite combinatii alimentare pentru seara

 
NU trebuie sa fii specialist pentru a ajunge la concluzia ca unele alimente chiar nu trebuie sa fie combinate. Este vorba de:
 
Salate de cruditati cu peste marinat
Peste marinat cu branza de orice fel (in special cea sarata)
Carne cu paine
Paste cu carne si sos de rosii
Paste cu branza sau cascaval
Fructele consumate ca atare sau sub forma de sucuri
Fructe combinate cu branza
Lactate, fructe si cereale sau doar lactate si fructe
Fructe si salate de cruditati (eventual si cu branza)
Lapte cu paine
Branza cu paine
Otet in mancaruri (sa nu fie exagerat folosit)
Sosurile fie ele si preparate in casa
 
Poate ti se pare uimitor ca fructele nu sunt recomandate absolut deloc seara. Sunt sanatoase, dar totusi contin fructoza si zaharuri, sunt crude si contin acid, deci pot fermenta in tubul digestiv, producand balonare. Ti le recomandam pentru consum doar in prima parte a zilei.
 
 

De consumat seara fara riscul balonarii

 
In cazul in care credeai ca doar salatele sunt recomandate seara, te-ai inselat. Iata ce-ti propunem:
 
1.O cana de fructe de mare gatite la aburi, cuptor sau grill cu salata de cruditati sau salata verde – nu utiliza sosuri seara
 
2.O palma de peste fara spini la grill sua cuptor cu multa salata verde sau salata de cruditati (fara muraturi si branza)
 
3.Bruscheta din piept de pui cu salata de rosii si patrunjel - vezi aici dieta de piept de pui de 13 zile
 
 
4.Supa crema de legume – supa rece nu afecteaza digestia
 
5.Supa de zarzavaturi
 
6.Leguminoase gatite la aburi
 
7.Salate simple de cruditati (daca combini multe ingrediente este risc de balonare) – inlocuieste otetul la salate cu zeama de lamaie sau lime
 
 
8.Salate cu ton in apa
 
Mai poti incerca dieta disociata pentru a evita balonarea si anume sa consumi in fiecare zi din saptamana doar o categorie alimentara. O zi consumi doar legume, intr-o alta zi peste si fructe de mare cu salata verde, etc.
 

 

Tags:
balonarea
eviti balonarea seara
mananci delicios
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare