Asa mananca nutritionistii pentru a-si mentine silueta si la 60 de ani

Nutritionistii stiu totul despre slabire, mentinere si sanatate, asta este clar, dar din pacate nu oricine isi permite sa apeleze la serviciile lor chiar daca sunt de caliatte superioara. Asta nu inseamna ca nu ne dorim sa le aflam secretele pretioase! Ne gandim ca au si ei la randul lor o silueta de invidiat si o conditie fizica ca la 20 de ani indiferent de varsta si asa si este in majoritatea cazurilor. Cand mergi la un nutritionist cu o silueta silfida te gandesti ca iti poate oferi cele mai bune sfaturi fara a-ti pune in pericol sanatatea si nu vei cheltui bani in zadar. Dar ce facem cu cei care nu-si permit sa mearga la un specialist?
 
Ei bine, nutritionsitii sunt si ei oameni si nu au secrete la care noi nu am avea acces. Trebuie doar sa ne informam si sa ne imaginam cam ce ar putea sa manance in timpul liber. Noi am descoperit un meniu interesant, care este destul de simplu si perfect pentru persoanele ocupate. 
 

Ziua 1

 

Micul dejun:
 
  • smoothie proaspat si natural de grapefruit si spanac - cate unul in fiecare zi trebuie
  • 30 grame de fulgi de ovaz fierti cateva minute impreuna cu o curmala;
  • un mar mic;
  • o ceasca de cafea sau ceai verde. 
 
Gustare: un mar sau un morcov.
 
Pranz: 
 
  • un platou de legume preparate la abur, in orice cantitate cu putina carne slaba la grill
  • un cartof mic fiert cu sos tzatziki si verdeata
 
Gustare:  o felie de paine toast cu salsa guacamole - iata si alte idei de tartine
 
Cina:
 
  • 300 ml supa de spanac;
  • un platou de broccoli preparat la abur, orice cantitate cu sos tzatziki;
  • un cartof mediu si dulce copt si decorat cu sos salsa caliente.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

Ziua 2

 
Mic dejun: ca in ziua 1;
 
Gustare: o felie de branza si 1 rosie;
 
Pranz: o salata greceasca light
 
Gustare: ca in ziua 1;
 
Cina: supa de spanac ca in ziua 1, 150 grame cartof dulce cu 2 linguri ulei de masline si spanac si sos tzatziki
 
 

Ziua 3

 
Mic dejun, gustari si pranz ca in ziua 2.
 
Cina: 
 
  • 300 ml supa de legume; 
  • 180 grame cartofi dulci facuti piure cu putin ulei si iaurt grecesc cu putine grasimi;
  • un porumb fiert sau un dovlecel fiert, preparat cu putin ulei si otet balsamic. 

 

Ziua 4

 
Mic dejun, gustari si pranz ca in ziua 1;
 
Cina:
 
  • 300 ml supa greceasca;
  • varza de Bruxelles preparata la aburi, o salata mica de varza dreasa cu ulei si otet, o felie de cartof dulce si 3 linguri de orez basmati fiert.

Citeste si Poti consuma legume timp de 2 saptamani pentru slabire - exemplu de meniu pas cu pas

 

Ziua 5

 
Mic dejun: 
 
  • 30 grame fulgi de ovaz cu iaurt grecesc, seminte si nuci
  • un ou fiert
  • o banana
  • o felie de paine integrala unsa cu sos salsa caliente si decorata cu sunca slaba de pasare
 
Gustare: iaurt grecesc cu musli
 
Pranz: 
 
  • legume fierte sau preparate la aburi, cate vrei,
  • Iaurt grecesc cu mere rase
 
Gustare: o jumatate de avocado sau un mar
 
Cina:
 
  • 300 ml supa Gaspacho
  • 30 grame branza;
  • legume fierte sau preparate la aburi

 
 

Ziua 6

 

Mic dejun:
 
 
Gustare: un mar sau un morcov sau o bruscheta delicioasa
 
Pranz:
 
  • legume fierte ca in ziua 1, cate vrei,
  • 1 iaurt grecesc cu 2-3 linguri de musli;
 
Gustare: un cracker de secara cu 2 lingurite de sos salsa caliente
 
Cina:
 
  • 300 ml supa de spanac cu iaurt grecesc;
  • 1 felie de paine integrala cu putin ulei de masline;
  • legume la gratar sau fierte;
  • 3 linguri de orez fiert. 

 

Ziua 7

 
Mic dejun:
 
  • 30 grame fulgi de ovaz preparati cu iaurt grecesc, banane si afine
  • o felie de paine integrala rumenita, unsa cu sos salsa caliente
 
Gustare: o jumatate de avocado cu salata de rosii si patrunjel;
 
Pranz:
 
  • legume preparate la aburi peste care poti sa presari cateva seminte de floarea soarelui – incearca salatele mexicane, pline de culoare;
  • 2 felii de crackeri de secara unse cu putin ulei de masline sa.u o crema aerata ca desert vegan
 
Gustare: o felie de branza si o rosie;
 
Cina:
 
  • 300 ml supa de spanac cu iaurt grecesc sau o supa de ghimbir;
  • 180 grame cartofi copti sau fierti cu sos pesto si o portie de broccoli preparate la abur;
  • 30 grame branza si o rosie. 
 
 
 
 
 

 

Tags:
nutritionistii
silueta la 60 de ani
mentine silueta
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare