Exista multi factori pentru ingrasare, dar cel mai adesea este vorba de consumul excesiv de carne in tot felul de combinatii nesanatoase. S-ar crede ca nu trebuie consumata deloc daca vrei silueta subtire, dar nu este deloc asa. Trebuie doar sa ai grija la combinatiile alimentare pe care le faci. Medicii si nutritionistii chiar ne recomanda sa consumam carne, dar nu mai mult de 2-3 ori pe saptamana. Avem nevoie si de proteina animala, dar si alti nutrienti care se gasesc numai in carne. Cel mai intalnit tip de carne in dietele de slabire este pieptul de pui sau de curcan, dar afla ca poti consuma orice tip de carne atata timp cat nu este grasa. De exemplu, poti consuma sunca slaba de pasare, ton la conserva dar fara ulei, macra de porc, macra de vita, etc. Secretul slabirii si apoi al mentinerii este sa alegem combinatii alimentare cat mai simple cu putinta si ca gatim corect si sanatos carnea. Daca tii cont de aceste reguli simple, nu va mai trebui sa-ti faci griji cu surplusul de kilograme niciodata. In cadrul acestui articol vei gasi cele mai inedite combinatii alimentare cu carne, care nu ingrasa.
Cand vine vorba de carne, indicat este sa nu o prajim in ulei sau untura, ci trebuie sa o gatim simplu la grill-ul de aragaz, cuptor sau o putem fierbe. In acest mod vei tine germenii la distanta si nu vei ingreuna digestia. Totusi, nu este de ajuns sa gatim corect carnea. Daca o combinam cu leguminoase, alte alimente de origine animala, amidonoase si carbohidrati, ingrasarea va avea loc inevitabil si in scurt timp.
Cele mai nesanatoase combinatii cu carnea sunt cele cu branza, oua, cartofi prajiti, orez simplu, fasole, mazare, paste, etc. Desigur, nu te gandi acum ca cele mai potrivite combinatii sunt salatele. Iata ce mai poti consuma:
1.Shaorma de casa din sunca de pasare
Cine spune ca shaorma se prepara doar cu ajutorul lipiilor? Poti folosi in ordine:
• Frunze mari de salata
• 2 felii mari de sunca slaba
• 2 linguri de scrob sau omleta simpla
• Sare si piper dupa gust
Ruleaza totul exact ca la shaorma. Vei ramane uimit de consistenta si nu ingrasa deloc.
2.Frigaruie din piept de pasare in stil libanez
Ai nevoie de:
• Accesorii pentru frigaruie
• Fasii lungi de piept de pasare
• Salata Tabbouleh simpla
Poti alege sa gatesti carnea la grill sau cuptor. Stropeste carnea cu zeama de lamaie.
3.Altfel de rulouri cu sunca sau prosciutto
Unge fasiile de carne cu crema de branza light, ceapa rosie, verdeturi si castraveti sau rosii. Ruleaza bine.
4.Mancare consistenta cu copanele mici de pui
Multe persoane iubesc pulpele, dar la slabire se recomanda copanelele gatite la grill sau cuptor cu o garnitura de orice salata de cruditati si doar 1-2 linguri de branza. Pentru un grad mai mare de consistenta adauga si un cartof dulce gatit la grill sau cuptor. Nu consuma mai mult de 2 copanele la o masa.
5.Salata orientala cu ton
Alege ton in apa si nu in ulei si combina-l cu:
• 2 cani de frunze de salata sau 3 legaturi de patrunjel proaspat
• 1 legatura de marar
• 7-8 rosii cherry sau 2 rosii medii
• 1 ceapa rosie
• 1 rodie
• Zeama de lamaie
• Putin piper
• Putin chimion
• 1-2 linguri de menta
6.Meniu cu peste fara spini
Poti alege pastrav, somon, pangasius sau somon. Gateste pestele la grill sau la tava pe pat de legume precum cartofii, sparanghel si rosii cherry. Adauga o garnitura mare de salata verde. Vezi
aici cum se tine dieta cu peste!
7.Fructe de mare pe pat de salata
Alege creveti mari pe care sa-i gatesti la grill sau la tigaie sau cuptor si aseaza-i pe pat de:
• Frunze mari de salata sau spanac sau varza kale
• Ceapa rosie
• Sos tzatziki
• Ierburi aromatice si mirodenii
• 1 lingura ulei de masline
• Putin curry
8.Ardei gras umplut cu cuburi de piept de pasare
Taie pieptul de pasare cuburi si adauga cuburile in ardei gras scobiti. Se prepara in tava inalta la cuptor pentru cateva minute. Nu uita sa adaugi ceapa rosie si verdeturi.
9.Nachos la cuptor din piept de pasare

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!
Ai nevoie de o tava de copt si hartie de copt pe care sa pui in ordine:
• Rondele de cartofi dulci
• Cuburi mici de piept de pasare
• Ceapa rosie
• Fasii de ardei gras rosu
• Cateva rosii cherry
• Sare si piper
• Putin ulei de masline