Asa slabesti seara!

Experiente 13.06.2019 dietetik
Cina este o problema pentru multe persoane si asta pentru ca peste tot in jur ni se spune sa nu mancam nimic sau sa mancam foarte putin si asta sa fie pana in ora 18:00. Ei bine, ce este de facut? Aceasta este ora cand majoritatea persoanelor ajung acasa si cu siguranta foamea este destul de mare la aceasta ora dupa o zi lunga de munca. Mai rau este ca unele nu consuma nimic o zi intreaga sau mananca prea putin si seara ajung sa consume prea multa mancare, foamea fiind exagerat de mare. Ajung sa manance mai mult decat au nevoie corpul lor si nu este de mirare ca acesta va incepe sa-si faca depozite de grasime. Cert este ca seara trebuie sa manance oricine si asta pentru ca nu este indicat sa te culci cu stomacul gol chiar daca se spune ca dupa celebra ora 18:00 nu este indicat sa mancam. In fond, cine poate adormi cand foamea este mare si stomacul nu-ti da pace? Stii ce se va intampla a doua zi? Vei simti nevoie sa mananci si mai mult, dar stai stai sa afli mai multe in randurile urmatoare!
 
Slabirea nu este atat de grea si nu este nevoie sa tii diete restrictive daca inveti niste principii simple. 

In primul rand, seara metabolismul nu mai functioneaza si daca mananci mult prea consistent si cu multe calorii se va depune tot exact unde iti doresti mai putin. Organele interne se pregatesc incet-incet pentru somn, iar tu trebuie sa mananci cat mai simplu si sanatos cu putinta.

Daca obisnuiesti sa mananci mai mult seara, ei bine nu o mai face. Ai grija sa mananci mai mult si sanatos la micul dejun si sa ai doua feluri sanatoase de mancare la pranz. Lipsa timpului nu este o scuza sa nu mananci o zi intreaga, iar daca te gandesti ca vei slabi in acest mod, te inseli amarnic! Nu vei face decat sa creezi si mai multe dereglari in corp si kilogramele se vor acumula si mai repede. 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Citeste si Mancaruri pentru cina care nu ingrasa deloc

Poate crezi acum ca secretul slabirii si mentinerii consta in infometare, dar nu este deloc asa. Poti amnca gustos si satios, dar numai sa ai grija la combinatiile alimentare si nu alte chestiuni precum urmatoarele:

1.Mnacarea sa fie rece seara pentru ca nu-ti va ingreuna digestia. Poti alege sa consumi salate de cruditati inedite sau mancare gatita si racita. 

 

2.Consuma des seara mancare cruda si proaspata pentru ca este plina de nutrienti si iti tratezi carentele nutritionale de pe timpul zilei. Poate nu stiai, dar prin gatire, o parte din nutrienti se pierd.

3.Nu consuma lichide imediat dupa ce mananci fie ca este vorba si de apa. Sfatul nostru este sa astepti cam 20-30 de minute pentru ca se poate sa ingreunezi digestia si nu vei avea un somn odihnitor deloc.

4.Credeai ca seara la cina poti consuma doar salate? Ei bine, te-ai inselat! Poti consuma si carne slaba la grill sau fiarta sau gatita la cuptor in combinatie cu salata verde din abundenta sau o salata simpla de cruditati.

5.Nu ezita sa adaugi la salate cuburi rumenite de carne, ton in apa, hering, somon, sunca slaba, etc. Dau un plus de consistenta, mai ales daca nu ai mancat o zi intreaga corespunzator. 

6.Nu consuma sucuri carbogazoase si nici fructe seara pentru ca fermeneteaza si iti deranjeaza digestia. Iti sugeram apa aromatizata din legume, verdeturi, mirodenii si ierburi aromatice. Vezi aici mai multe retete de apa aromatizata!

7.Nu consuma seara carne cu orez, piure, paste sau cartofi prajiti. Nu merg proteinele in combinatie cu carbohidratii decat daca vrei sa te ingrasi si sa capeti masa musculara.

 

8.Nu este cazul sa masori portiile de mancare sau sa numeri aportul de calorii. Este de ajuns sa pui o cantitate cat palma din orice altceva decat salata, pentru ca apoi garnitura sa fie din abundenta.

9.In cazul in care nu vrei carne, dar nu vrei nici salata simpla, iti sugeram 4-5 rondele de cartofi rumeniti la grill sau cuptor sau paste cu legume si verdeturi sau 3 linguri de piure si multa salata verde.

 

Citeste si Dieta minunata de seara cu care slabesti enorm

 

 

Tags:
slabesti
slabesti seara
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare