Astenia de primavara

Afectiuni 09.02.2011 Otilia Ignat

Astenia de primavara nu este o legenda. Este o realitate pe care o induram toti. Unii mai bine, altii mai greu. Primele semne ale asteniei de primavara se instaleaza la mijlocul lui februarie si se accentueaza pana la finele lui martie. Astenia de primavara se manifesta printr-o oboseala generalizata, aparent fara leac. Cauzele acestei stari sunt consecinta stresului termic prin care a trecut organismul in cursul ierni, a lipsei luminii solare si a unui aport scazut de vitamine si minerale. Fenomeneul mai este insotit si de cateva kilograme in plus, o piele cenusie si un par lipsit de viata.

Astenia de primavara trece, mai mult sau mai putin de la sine, la sfarsitul lui martie. Daca vrei sa faci fata mai usor neplacerilor pe care le provoaca astenia de primavara ai la dispozitie cateva din trucurile, sfaturile si solutiile gasite si verificate de Au feminin.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Bai de lumina. Aceasta este cel mai bun antidot pentru astenia de primavara. Profita de orice moment cu soare si stai in lumina lui cat se poate de mult. Ochelarii de soare si o crema de protectie solara sunt obligatorii. Foarte eficiente sunt si baile de lumina artificilala asa ca exploateaza la maxim locurile intens luminate.

Alimentatia. In conditiile in care una din cauzele care duce la aparitia asteniei de primavara este un aport insuficient de minerale si vitamine, este evident ca una dintre solutii se afla in farfurie. Stilul alimentar este o chestiune foarte importanta in aceasta perioada a anului, pentru ca riscurile sa acumulezi kilograme in plus este foarte mare, in conditiile in care aportul de nutrienti este destul de sarac. Concentreaza-te pe vitaminele A, B si C si pe alimentele care le contin din abundenta. Vitamina A este cel mai eficient antioxidant, vitamina C previne infectiile, iar vitamina B este cel mai bun suport pentru celula nervoasa.

Miscarea in aer liber. Este o necesitate absoluta. Chiar daca este inca frig afara, chiar daca plimbarile nu sunt foarte lungi si nu sunt neaparat de placere, miscarea in aer liber este imperios necesara, daca vrei sa faci fata asteniei de primavara. Putina miscare, alta decat ora la sala, te va energiza si iti va reda pofta de viata.

Este dovedit ca persoanele care practica regulat sporturi de iarna, ceea ce prespune miscare in aer liber, trec de momentul schimbarii anotimpurilor fara niciun fel de probleme, iar astenia de primavara se tine departe de ei. Urmeaza-le exemplul!

Tags:
astenie
primavara
oboseala
vitamine
fitness
alimentatie sanatoasa
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare