Atentie la prietenii cu muschi

Experiente 01.12.2015 Dana Lazar

Un studiu facut de Universitatea Westminster din Marea Britanie ne atrage atentia ca nu ar trebui sa avem iubiti cu o masa musculara prea atent lucrata. Oricat ne-ar incanta din punct de vedere fizic ideea relatia va merge prost, ne spun ei.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Cum au ajuns la o astfel de concluzie?

Studiul a analizat 327 de barbati britanici si mai mult de o treime dintre acestia nu erau in nicio relatie. S-a descoperit ca, cu cat erau mai musculosi, cu atat parerea lor despre femei era mai sexista si inclinatia de a simti ostilitate fata de femei era mai mare. 

 

Poooftim....?!?

Cu toata neincredea pe care o avem fata de studiile facute de cercetatorii britanici, trebuie sa recunoastem ca are un pic de sens.

O persoana care crede in toate stereotipiile ce privesc rolul masculin si cel feminin traditional va incerca sa se aproprie cat mai mult de idealul traditional masculin. Si acesta implica si faptul ca un barbat are muschi (pe langa faptul ca un barbat este cel care dicteaza in casa).

"Credem ca barbatii care au pareri opresive in privinta femeilor si nu cred in egalitatea de gen sunt mult mai inclinati sa accepte stereotipul traditional de masculinitate, ceea ce include si aspectul fizic bine dezvoltat", au concluzionat autorii studiului. 

 

Cu alte cuvinte, cu cat barbatii se simt mai amenintati de femeile aflate in pozitii de forta, cu atat ei au tendinta de a-si cheltui energia pentru a dezvolta masa musculara. 

 

Prin urmare, ce alegi, 1 sau 2?

 

 

Sursa foto: hepta.ro

 

Tags:
relatii
studii
egalitate sexe
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare