Barbatii plinuti si dietele

Dar, nu-mi plac acele specimene, care se complac in problema lor. Desi stiu ca aceasta a sfidat demult limitele bunul-simt, ca ar trebui sa faca ceva domnule ca sa slabeasca, pentru ei si nu de dragul celor din jur, orice propunere este respinsa din start. “Hai mai puiule, sa mananci si tu o salatica, ca este buna si nu are asa multe calorii ca o friptura! Nu!”

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Eh, ce credeti ca a fost singura tentativa? Ia mai ganditi-va! “Auzi, puiule, n-ai vrea tu sa mergi la sala? Nu! Pai si atunci cum o sa slabesti!? Nu stiu.” Eh, poftim! Si le mai plangem de mila unora dintre noi, ca ar vrea sa slabeasca, dar timpul le pune bete in roate. Nu neg ca exista si o alta categorie, a acelora care pentru fiintele dragi fac orice sacrificiu. Si care nu se plang cand in fata li se intinde un bol cu salata si nu o friptura de porc.

 

Iar pentru aceia care scot in fata timpul, ca principal vinovat, pentru problema kilogramelor in plus, inlusiv a  burtii colosale (ca zici ca urmeaza sa aduca pe lume un copil), le-am pregatit azi o dieta. V-ati speriat? Nu este cazul! Trageti aer in piept si respirati adanc! V-am pregatit o dieta, pentru a va lua adio de la colacei si nu o noua tehnica de tortura. Puteti de ce nu, sa va luati doamnele de brat si sa le rugati daca vor si ele sa tina dieta odata cu voi. Ar fi o idee grozava, care v-ar impiedica sa sabotati dieta. Dieta se bazeaza pe principiul ca produsele lactate grabesc arderea grasimilor. Secretul este sa consumati zilnic cate trei portii de lactate, astfel colaceii se vor inmuia, precum cei adevarati in lapte.

 

Ca sa pierdeti 2 kilograme intr-o saptamana va trebui sa consumati zilnic cate trei portii din urmatoarele alimente:
125-150 de grame de iaurt (sarac in grasimi),
-30 de grame de branza
-3 lingurite de branza dulce,
-250 de ml de lapte degresat.

 

Ziua 1
La micul dejun veti servi 30 de grame de cereale cu 200 de ml de lapte degresat, plus o lingurita de iaurt natural si un pic de susan. Gustarea (pe care o puteti servi cand doriti, ideal este sa serviti doua gustari pe zi) va consta in 125-150 de grame de iaurt (cu putine grasimi). La pranz se va consuma: salata mixata de fructe (cu bucati de banana pe deasupra) si 125 de grame de iaurt (cu putine grasimi). In meniul de cina ar trebui sa se regaseasca: pui, somon cu o lingurita de smantana (sau iaurt cu putine grasimi). Iar inainte de culcare mai puteti servi o gustare mica, care va consta in: ananas proaspat, struguri si salata decorata cu felii de portocala.

 

Ziua 2
Micul dejun este acelasi ca in prima zi. La gustare veti servi 125-150 de grame de iaurt (cu putine grasimi). Bifati in meniul pentru pranz: branza dulce cu telina, castravete si morcovi. Cina vine cu un meniu light: amestec de legume (pregatite la aburi). Iar la ultima gustare a zilei puteti servi piersici cu iaurt natural (cu putine grasimi).

 

Ziua 3
La micul dejun veti manca la fel ca in prima zi de dieta. Si oricand foamea va loveste inainte de pranz, puteti servi 125-150 de grame de iuart (cu putine grasimi). Meniul pentru masa de pranz este unul sofisticat: ton cu salata (cu alune de padure). La cina puteti consuma: file de somon (la gratar) cu mirodenii proaspete, smantana) sau iaurt cu putine grasimi), broccoli, spanac si morcovi. Si ultima gustare a zilei este la fel satioasa: salata (4 prune, 4 smochine, o jumatate de banana) cu o lingurita de iaurt (cu putine grasimi).

 

Ziua 4
La micul dejun, asa cum probabil v-ati obisnuit aveti acelasi meniu ca-n prima zi de dieta. Gustarea de dimineata va consta in 125-150 de grame de iuart (cu putine grasimi). Meniul pentru masa de pranz este unul exotic: ½ de avocado si doua linguri de creveti (decorticati, stiti voi aceia mici si roz :)) peste o salata verde cu dressing de otet. Iar la cina veti servi: friptura la gratar cu rosii si ciuperci (coapte pe gratar) si o salata mica alaturi. Nu va puteti plange ca rabdati de foame. Meniul este bogat in fibre si proteine. Si la ultima gustare a zilei veti servi: mure si mere (fierte) cu o lingurita de smantana (sau iaurt cu putine grasimi).

 

Ziua 5
Micul dejun as allways ca-n prima zi. Iar gustarea de dimineata va consta in 125-150 de grame de iaurt (cu putine grasimi). La pranz nu veti depasi 30 de grame de branza si un fruct. Da, stiu este cam putin, dar ce mai conteaza, la finalul dietei veti avea un abdomen mai ferm. Iar cina este si de data aceasta delicioasa de-ti vine sa te lingi pe degete. File de batog cu rosii si ciuperci la gratar. Ah, era sa uit, adaugati un strop de culoare in farfuriile voastre servind si trei legume (fierte sau pregatite la aburi). Inainte de culcare, serviti ceva usor. Va dau eu un pont? Ce ziceti de salata mixta de fructe exotice (mango, ananas, struguri, kwi si 2 lingurite cu iaurt natural)?

 

Ziua 6
Micul dejun este acelasi, asa cum v-ati obisnuit. Iar gustarea de dimineata un pahar cu iaurt (125-150 de grame). Trec cateva ore pe ceas (ideal 3-4) si trebuie sa va pregatiti pentru pranz. La masa de pranz puteti servi: o omleta (din 2 galbenusuri si 4 albusuri de ou) cu salata si porumb dulce. Cina, bogata in proteine ca de obicei. Somon la gratar cu spanac, morcovi si suc de lamaie. Si daca foamea razbeste inainte de culcare, potoliti-o cu o salata mixta de fructe (cu o lingurita de smantana sau iaurt cu putine grasimi).

 

Ziua 7
Micul dejun si gustare de dimineata sunt cele din prima zi. Pentru masa de pranz este nevoie de un pic de stradanie, numai asa se vede daca sunteti bucatari talentati. Va trebui sa gatiti: 2 fileuri de somon afumat, cu o lingurita de smantana, capere si o salata. Stiti ce se zice despre porc? Ca este cea mai buna leguma. Si pentru ca nu ati avut carne rosie in meniu, puteti la cina sa pregatiti 2 medalioane de carne de porc cu felii de mar si vegetale verzi (proaspete). Si atata? Ah, nu! Aveti dreptul la o ultima gustare. Salata de fructe (bogata in fibre, cu o lingurita de smantana sau de iaurt). Ce mai ziceti ca este un meniu usor, ajuta digestia si previne insomnia. Deci, promiteti ca macar acum veti tine dieta si nu le mai amagiti pe doamne?

Tags:
colacei
barbati
dieta
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare