Batoane pufoase din fructe si fulgi de ovaz din care poti manca toata ziua

Trebuie sa recunoastem ca ne place sa rontaim cate ceva intre mesele principale, indiferent ca lenevim in fata Tv-ului sau ca ne aflam la locul de munca sau in masina. Multi fac asta pentru ca nu-si pot controla pofta de a manca cand se simt stresati sau se plictisesc, altii au deja in desfasurare alte alctivitati si nu-si dau seama cat de multe rontaieli consuma. Uneori, nu mai avem rabdare pana la masa principala si nu rezistam tentatiei de a consuma tot felul de biscuiti, chips-uri, batoane, sticks-uri, etc. In comert sunt tot felul de rontaieli din care poti alege si chiar la preturi destul de accesibile. Problema este ca nu tot ce alegi este sanatos si slab caloric. Nu mai este un secret majoritatea sunt pline de coloranti, conservanti, arome, prea multa sare sau zahar si grasimi hidrogenate care sunt cele mai periculoase la ora actuala. 
 
Acestea fiind spuse, vrem sa-ti propunem niste batoane care pot fi preparate simplu si rapid acasa si din care poti consuma oricand fara probleme. Desigur, mai sunt multe beneficii, dar te lasam sa le descoperi in randurile urmatoare.
 
De ce propunem batoane si nu altceva? Ei bine, acasa poti prepara o cantitate enorma de batoane incat sa te tina toata saptamana si mananci cat vrei fara sa ai mustrari in ceea ce priveste silueta. Nu orice ingrediente se recomanda la slabire si mentinere, ci fulgii de ovaz si fructele ca ingrediente cheie. Poate nu stiai dar ovazul mai este numit si pastila de slabit si asta pentru ca este cel mai indicat in problemele digestive si ca grad de satietate. Nu mai mentionam ca nu contine gluten, zahar sau sare ca alte cereale si nu exista efecte secundare.
 
Batoanele de ovaz sunt pufoase, dar au si o nota usor crocanta in interior. Va fi o delectare pentru papilele gustative sa le consumi. Se poate sa fii tentat sa alegi batoane din comert pentru ca ambalajele sunt colorate in asa fel incat fura orice privire, mai ales a copiilor, dar aceste batoane de casa pot fi tinute si ele in caserole interesante si nu te ingrasi de la ele.
 
 
Poate parea complicat la prima vedere sa prepari propriile batoane, dar vei fi surprins sa descoperi cat este de simplu. Nu ai nevoie de accesorii deosebite, prea multe ingrediente sau talente deosebite la gatit.
Cu ajutorul fructelor te poti juca cu tot felul de arome daca vrei si consumi mereu batoane diferite incat sa nu te plictisesti niciodata. Si vorbim aici de arome naturale si nu chimicale. 
 

Preparare batoane din ovaz si fructe

 
Iti vom dezvalui ingredientele de baza, iar dupa preferinte poti scoate sau adauga si alte ingrediente daca vei considera ca este cazul:
 
  • 250-300 de grame de fulgi de ovaz bio - vezi aici 7 smoothieuri din fulgi de ovaz
  • 3-4 linguri de ulei de cocos sau fulgi de cocos
  • 1-2 linguri de scortisoara pudra
  • Jumatate de cana mare de seminte de in macinate
  • 15 grame de faina din seminte de dovleav sau alt tip sanatos de faina
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de vanilie esenta – optional
  • 1-2 cani de fructe la alegere (banane semi-coapte si afine sau portocale, grapefruit, kiwi, mango, nectarine, etc.)
  • Zeama de lamaie sau lime – optional
  • 3 linguri de pudra de cacao bio – optional
  • 3-4 linguri de stafide sau nuci romanesti – optional

 
Iata pasii simpli de preparare:
 
1.Fulgii de ovaz de tin la inmuiat in apa timp de 40 de minute dupa care se faramiteaza la blender.
 
2.Faramiteaza la blender fructele alese.
 
3.Combina amestecul obtinut din fructe si ovaz si adauga restul ingredientelor. Nu uita sa amesteci foarte bine ca sa imbine aromele.
 
4.Adauga faina aleasa si amesteca iar bine.
 
 
5.Ai nevoie de o tava buna de copt, pui hartie de copt pe ea si intinzi pe tot fundul amestecul obtinut si presezi tot cu o foaie de copt si un sucitor. Va fi tot perfect nivelat.
 
6.Taie in forma de batoane cu cutitul compozitia de pe fundul tavii, dar asta inainte de a nivela asa cum explicam la punctul 5.
 
7.Se lasa la cuptor 25-30 de minute, dar se schimba pe cealalta parte dupa 15 minute.
 
8.Batonele se adauga dupa ce se tacesc in pungi inchise bine la gura sau caserole inchise ermetic. Se pastreaza la frigider.
 

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Tags:
fulgi de ovaz
batoane din ovaz
batoane din fructe
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare