Bauturi care te trezesc dimineata

Raman fara resurse de energie. Cafeaua mea cea de toate zilele, neagra, fara pic de zahar si urme de frisca, nu mai face fata.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Beau litri intregi si parca mi-e tot mai somn.Am extras tot ce se putea din boabele proaspat rasnite. Aroma raspandita in birou ma imbie la somn iar fierbinteala de pe marginea canii imi pregateste culcusul pe tastatura.


Zilele s-au transformat in saptamani si saptamanile in luni de somn ascuns in spatele canii de cafea. Totul pana cand am fost data in fapt. Atunci am stiut ca relatia mea cu cafeaua s-a consumat. Nici o parte nu-i mai ofera celeilalte ce-si doreste.


Am nevoie de bauturi energizante care sa ma puna pe picioare dimineata si daca nici o cafea nu e in stare sa ma monteze, ma voi reorienta.


Are balta peste si chiar bancuri intregi, daca stai sa te documentezi putin. Varianta optima la cafea este una din bauturile din legume si fructe care pe langa faptul ca te energizeaza, vine la pachet cu o sacosa de avantaje.


Sa iasa la tabla Minola. Este o bautura preparata din morcovi, aka “tonicul pentru orice varsta”.
Datorita suitei de vitamine B, C si E si amestecului de miere, lamaie si scortisoara bautura e un detoxifiant excelent. In plus morcovul furnizeaza organismului necesarul de vitamina A pentru intreaga zi, protejandu-ti astfel plamanii si contribuind la buna functionare a sistemului respirator.


Prepararea nu-i mare scofala. Ai nevoie de 30 g miere, 150 ml suc de morcovi, o lingurita suc de lamaie si o jumatate de lingurita de scortisoara. Sunt recomandate doua pahare pe zi.


Sunt mare fana ceai. As bea permanent daca m-ar astepta in samovare mici pe care timpul si-a imprimat patina.
Dimineata ceaiul Mate mi-e prieten de nadejde. Ma trezeste instantaneu cu impactul pe care il are socul prabusirii unui avion asupra unei persoane adormite care afla despre tragedie.


Ceaiul Mate inlocuieste cafeaua in mai multe tari din America Latina si astfel si-a castigat si titlul de bautura nationala a Argentinei. Cu o combinatie de vitamina A, B1, E si C presarate cu grija printre magneziu, potasiu, calciu si fierul din compozitia plantei, ceaiul are efecte positive asupra muschilr, inimii si sistemului nervos.


De altfel este indicat si in exercitiile fizice deoarece incetineste formarea acidului lactic, care duce la aparitia febrei musculare, combate reumatismul si previne obezitatea.


Pentru persoanele stresate si adormite nu e nimic mai indicat decat nectarul de pepene.  Pepene galben, specific. Contine substante active care revigoreaza organismul si curata tubul digestiv. In plus, antioxidantii enzimatici din pepene scad nivelul proteinelor de stres acumulate in intestine.


Nu pot sa omit nautul din lista bauturilor energizante care inlocuiesc cu succes cafeaua.
Poate una din cele mai revigorante bauturi este cafeaua preparata din boabele prajite de naut. O cana cu cafeaua de naut face minuni in combaterea anemiei, a oboselii, racelilor si chiar si a constipatiei.


Ce ziceti, ne lasam de cafea sau ramanem dependenti?

 

Tags:
ceai Mate
alimente bogate in magneziu
calciu
multiminerale
alternativa la cafea
naut
minola
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
2 Comentarii
  • Vizitator
    1. Vizitator 04.10.2010 12:02

    ramanem dependenti! :D pe mine ma trezeste dimineata o cana de cafea tare aromata cu lapte de soia si putina scortisoara :)

  • daniela
    2. daniela 04.10.2010 22:29

    Am mai multe de altfel , dar iat-o pe prima: o lingurita de cacao bio , o lingurita de miere , un varf de lingurita de guarana pulbere , amestecate cu un pahar de apa la temperatura camerei si bauta cu paiul. LiCOAREA cu pricina ma face avion. A doua : smoothie verde ( o mana de salata, spanac , patrunjel, papadie ) o lingurita miere , o banana + spirulina -1.lingurita , amestecate un minut la blender . Ceaiul mate il beau pe la pranz , cand am de lucru (chestiuni de creatie) . Am inghetat relatiile cu cafeaua definitiv si irevocabil. Bafta maxima !

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare