Bauturi uzuale anuleaza efectul unor pastile

Afectiuni 15.10.2012 Otilia Ignat

Inainte de a da pe gat medicamentele prescrise de medicul tau, uita-te ce ai in pahar si afla daca bautura pe care vrei sa o folosesti ca sa inghiti pastilele nu interactioneaza cu unele din substantele chimice pe care le contine pilula ta. Si asta pentru ca bauturi uzuale anuleaza efectul efectul unor pastile.

   

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Sucurile de citrice interactioneaza cu mai mult de 50 de medicamente, asa ca cea mai buna solutie este sa nu iei niciodata medicamente cu suc de portocala sau alte sucuri de citrice. Sucul de citrice ramane activ 24 de ore asa ca ia medicamentele si bea suc abia dupa cateva ore.

Sucul de rodie este contraindicat in combinatie cu medicamente  pentru reglarea tensiunii. Anumite enzime din sucul de rodie anuleaza efectul acetor pastile.

Tensiune arteriala

Laptele, datorita calciului pe care il contine, poate interfera cu medicatia pentru tiroida. Este recomandat ca intre momentul in care iti iei medicamentele si momentul in care ai baut lapte sa treaca cel putin patru ore.

Cafeaua interactioneaza si poate avea efecte adverse in cazul in care este combinata cu medicamente care contin efedrina sau alte stimulente ale sistemului nervos central. Cafeaua poate bloca efectul unor medicamente in tratamentul asmului.

Bauturile energizante si cele special concepute pentru sportivi pot fi daunatoare daca sunt combinate cu medicamente pentru controlul tensiunii. Sucurile care contin banane si kiwi pot avea efecte adverse daca sunt folosite pentru administrarea medicamentelor pentru tensiune ca urmare a continutului mare de potasiu si magneziu pe care acest gen de bauturi le contin.

Medicamente pentru inima

Vinul rosu este total contraindicat celor care se afla in cursul unui tratament cu antidepresive. Combinatia intre vin rosu (chiar si un pahar), si antidepresive poate duce la atac cerebral, variatii grave ale tensiunii arteriale si dureri de cap. Un efect similar il are si combinatia intre antidepresive si bauturile energizante.

Mierea, cel mai bun medicament

Ceaiul verde poate atenua efectul medicamentelor care controleaza precesele de coagulare ale sangelui, scrie yahoo healt.

In concluzie, daca esti in cursul unui tratament cea mai buna solutie pentru a inghiti pilulele este apa simpla. Cere mereu detalii medicului si farmacistului despre modul de administrare al medicamentelor pe care le folosesti. Conform celor de mai sus, pare sa fie necesar. 

Tags:
Bauturi uzuale anuleaza efectul unor pastile
tensiune arteriala
medicamente pentru inima
medicatie
vin rosu
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • gigi
    1. gigi 30.11.2012 08:50

    superrrrrrrrrrr multumesc

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare