Spune-ne ce fel de cafea bei si iti spunem ce tip de persoana esti

Parafrazand zicala "Spune-mi cu cine te imprietenesti, ca sa iti spun cine esti", am decis sa iti descriem portretele bautorilor de cafea te care te lovesti prin baruri. Unii iti sunt si prieteni, asa ca arunca un ochi curios in canile lor. Un doctor in psihologie a venit cu ideea de a studia acest aspect si a concluzionat, printre altele, ca daca bei cafea neagra, esti un tip direct.

Da, tipul de cafea pe care il bem ne poate reflecta personalitatea. Doctorul in psihologie Ramani Durvasula a facut un studiu pe 1.000 de bautori de cafea. In timpul acestui studiu a analizat nu doar tipul de cafea ales de oameni pentru a se trezi din letargia zilei ci si tipurile de personalitati si de trasaturi psihologice. Au fost inclusi in studiu introvertiti, extrovertiti, rabdatori, perfectionisti, entuziasti si circumspecti.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Bei cafea neagra, esti un tip direct
Daca iti place sa bei cafeaua neagra esti ca lichidul pe care il savurezi din ceasca : direct, rigid, tacut, taios si indolent - arata studiul.
 
Bei cappuccino? Studiul te incadreaza in categoria celor cu potential obsesiv dominant. Pe de alta parte, daca iti place cafeaua cu lapte, faci tot posibilul pentru a-i multumi pe cei din jur. Daily Mail mai precizeaza ca bautorii de cafea cu lapte sunt mai inclinati catre nevroza si foarte dornici sa ii multumeasca pe cei din jur. Le place sa ii ajute pe ceilalti dar tind sa se neglijeze.
 

Daca se intampla sa bei cu placere cafea cu frisca sau cocktailuri de cafea, psihologul te incadreaza in categoria celor cutezatori, niste copii mari cu sufletul mereu tanar care nu iau cele mai bune decizii si pot fi nechibzuiti.

Iti place cafeaua instant? E semn ca esti comod si iti place sa amani lucrurile. La polul opus se afla cei carora le place cafeaua decofeinizata, cu multa spuma - ei au tendinta de a fi obsesivi, dominanti si foarte atenti la detalii.
 
Deci, ce fel de cafea iti place?

 

 

Tags:
Bei cafea neagra
esti un tip direct
cea mai buna cafea
cafea la ibric
cafea neagra
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
  • De ce sa nu bei cafea intre 8 si 9 dimineata Stiati ca?

    De ce sa nu bei cafea intre 8 si 9 dimineata

    14.05.2014

    Daca te trezesti inainte de rasarit, felicitarile noastre! Trezitul de dimineata aduce nenumarate beneficii pentru sanatate. Cine se trezeste de dimineata departe ajunge – spune un proverb....

    mai mult
  • Cafeaua turceasca a intrat in patrimoniul UNESCO News

    Cafeaua turceasca a intrat in patrimoniul UNESCO

    02.01.2014

    Este cea mai cunoscuta si apreciata cafea din lume si acum a primit recunoastere oficiala din partea UNESCO. Cotidianul turc Hurryet scrie ca adevarata cafea turceasca are nevoie de tehnici...

    mai mult
  • Peste sau porc? News

    Peste sau porc?

    02.04.2012

    Cativa specialisti in nutritie din Marea Britanie contrazic un studiu recent al unor oameni de stiinta suedezi, potrivit caruia carnea de porc este un aliment foarte daunator organismului, care...

    mai mult
  • 5 motive sa nu renuntam la cafea News

    5 motive sa nu renuntam la cafea

    09.03.2011

    Multi o considera o placere vinovata, altii si-au asumat dependenta de cafeina. In Jurnalul gasim 5 motive ca sa nu renuntam la cafea. Si Evenimentul Zilei pledeaza pentru o ceasca de cafea pe...

    mai mult
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare