Apa alcalina difera de cea obisnuita prin faptul ca are un pH mai ridicat, iar aceasta diferenta o face sa fie minunata pentru sanatate si frumusete. Detoxifiaza, hidrateaza si are multe alte beneficii.
Apa obisnuita are un pH de 7, iar apa alcalina are pH-ul de 9 sau 10, iar de aici pornesc o multime de beneficii care i-au adus renumele de fantana tineretii si campioana hidratarii. Gustul este acelasi, doar ca efectele sunt altele.
Hidratare
Moleculele din apa alcalina patrund in tesuturile corpului mult mai repede, acest lucru ajutand organismul sa efectueze o
hidratare mult mai buna si mai rapida decat in mod obisnuit.
Organismul uman isi poate echilibra singur, in mod normal, balanta acido-alcalina, dar din cauza unei diete necorespunzatoare (proteine animale in exces, zahar, alimente procesate), corpul are nevoie de putin ajutor. Apa alcalina are proprietatea de a neutraliza aciditatea organismului, de a elimina toxinele si de a curata celulele si tesuturile organismului, pentru a permite regenerarea si reinnoirea acestora astfel incat sa asigure o buna functionare a organismului.
Oxigeneaza
Gratie proprietatilor sale antioxidante, apa alcalina poate neutraliza si bloca in mod eficient actiunea negativa a radicalilor liberi pe care ii transforma apoi in oxigen pe care corpul il poate utiliza pentru a produce energie. De ce este acest beneficiu atat de important? Pentru ca celulele canceroase nu pot supravietui intr-un mediu oxigenat, alcalin.
Imbunatateste sistemul imunitar
Apa alcalina se alatura tuturor alimentelor care intaresc sistemul imunitar si il ajuta sa lupte cu succes impotriva bolilor, a infectiilor, a virusurilor si a tuturor toxinelor ce conduc la o functionare deficitara a organismului.
Apa alcalina este un tratament excelent pentru acnee, inlatura grasimea de pe fata, hidrateaza pielea uscata si previne imbatranirea prematura. Daca te clatesti pe par cu apa alcalina, aceasta va echilibra nivelul pH-ului care are de suferit de multe ori din cauza sampoanelor.
Cum faci apa alcalina acasa?
Intr-un borcan mare, de sticla, pune apa potabila in care adauga o lingurita de bicarbonat de sodiu. pH-ul pe care trebuie sa il obtii ar trebui sa fie undeva intre 8.5 si 9%, iar asta poti sa masori cu un aparat special pe care ti-l achizitionezi de la un magazin unde se vand piscine. Daca nu are acest pH, mai adauga putin bicarbonat.
O modalitate mult mai simpla este sa umpli cu apa potabila tot un recipient de sticla, in care pui o lamaie taiata in 8 parti egale (fara sa storci bucatile). Acopera recipientul si lasa-l la temperatura camerei pentru 8 - 12 ore.