Beneficiile ascunse ale alcoolului

Stalpii sanatatii sunt : dieta, exercitiile si cocktailurile cu alcool. Ok, poate ca nu, dar nu suntem departe de adevar. Va spun imediat despre beneficiile ascunse ale alcoolului.

Una dintre cele mai noi descoperiri in nutrite este ca alcoolul, consumat cu moderatie, poate imbunatati starea de sanatate si ne poate prelungi viata. Este o descoperire facuta la prestigioasa Universitate Harvard.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Pana sa golesti o sticla dintr-o rasuflare tine cont totusi de cuvantul “moderatie” strecurat acolo cu un scop. Asta inseamna ca doar un pahar pe zi pentru doamne si doua pentru domni sunt de ajuns.

Este recomandat vinul rosu – nu degeaba a fost considerat de atata timp exilirul sanatatii. Nu goli o sticla de Merlot de bucurie! Alcoolul consumat cu moderatie scade riscul de atac de cord cu pana la 40%, arata cel putin 100 de studii citate de Harvard.

Specialistii recomanda consumul de Pinot Noir, bogat in antioxidanti.

Uita de celebra burta de bere. Consumat cu moderatie, alcoolul te ajuta sa combati grasimea. O arata un studio in 2010 publicat in The Archives of Internal Medicine. Practic femeile care beau un pahar sau doua de bere pe zi au sanse mai mici sa se ingrase decat celelalte.

Un pahar pe zi tine diabetul departe ne anunta expertii. Un raport publicat in 2005 arata ca alcoolul reduce cu 30% riscul aparitiei diabetului de tip 2. Pe de alta parte, acelasi alcool iti stimuleaza creierul. Cercetatorii de la Loyola University au descoperit ca cei care consuma alcool cu moderatie au cu 23% mai putine sanse sa faca Alzheimer.

Cam atat despre beneficiile ascunse ale alcoolului. Nu uitati, consumati cu moderatie!

Tags:
Beneficiile ascunse ale alcoolului
dieta
regim de viata sanatos
alcool
vin rosu
diabet
diabet de tip 2
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare