Beneficiile ceaiului de musetel

De cele mai multe ori apelam la ceaiul de musetel cand avem o problema de sanatate, el fiind recunoscut pentru proprietatile lui curative. Prea rar se intampla sa bem ceai de musetel doar de placere, poate si pentru ca aroma lui este asa de speciala si gustul asa de dulceag, incat papilele noastre gustative nu l-ar suporta prea des. Plus de asta, consumul exagerat de ceai de musetel, pe perioade indelungate, poate duce la dezechilibre ale florei intestinale, lucru care nu se intampla de exemplu cu ceaiul verde, ceaiul alb sau negru, pe care le putem bea oricat de mult timp. Insa cine isi doreste sa bea ceai de musetel cu anii?

Spre deosebire de ceaiurile mentionate mai sus, ceaiul de musetel si-a castigat renumele de antibiotic natural, ideal pentru pentru calmarea durerilor de stomac si a durerilor menstruale, dar si pentru prevenirea crampelor si calmarea aciditatii stomacale, pentru raceala, colici, greata si varsaturi, pentru boli ale gingiilor sau pentru infectii ale tractului digestiv, in cazuri de digestie lenta, dar si pentru probleme cu intestinele. Proprietatile antispastice ale musetelului functioneaza si pentru muschi, deci daca experimentati carcei, puteti sa apelati cu incredere la acest remediu naturist.

Un alt lucru care il face pe musetel sa fie atat de special este apigenina, care ajuta la calmarea sistemului nervos central si ne ajuta sa dormim mai bine. Asadar, daca suferi de insomnii, ai multe probleme si gandurile nu iti mai dau pace, incearca sa bei, o perioada, o cana de musetel in fiecare seara si somnul tau o sa fie mai linistit, iar starile de nervozitate ameliorate considerabil.

O alta calitate a ceaiului de musetel este aceea ca poate fi folosit si pentru uz extern, pentru spalaturi in caz de infectii sau iritatii ale pielii, dar si pentru spalaturi vaginale, el avand proprietati antiinflamatorii si antiseptice. Nu degeaba se spune ca musetelul este un adevarat dezinfectant natural.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Oricum ar fi, daca te doare ceva sau nu, ceaiul de musetel baut cu moderatie nu are cum sa iti faca rau. Dimpotriva, iti intareste sistemul imunitar, ajuta la detoxifierea organismului, scade colesterolul, mentine sanatatea rinichilor si ajuta la o buna functionare a digestiei.

Tags:
ceai de musetel
ceai de musetel stomac
insomnii
dureri menstruale
dezinfectant
crampe stomac
dureri stomac
digestie
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare