Beneficiile consumului de apa

Apa este esentiala pentru sanate! Ai mai auzit asta de zeci de ori. De sute de ori. O repetam pentru ca este mai important decat pare la prima vedere. Si, in plus, vorbim despre beneficiile consumului de apa, zilnic, in cantitati suficiente.

   

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Apa este esentiala pentru functionarea organsimului si intra in compozitia fiecarui organ din corpul omenesc, incepand cu celulele, sangele, neurotransmitatorii si terminand cu organele. Creierul contine 90% apa, iar aceasta are ca efect capacitatea acestuia de a transmite mesajele catre toate organele cu viteze uluitoare prin neurotransmitatorii, care sunt compusi in proportie de 90% din apa.

Un fenomen special, dar explicabil, este faptul ca atunci cand nu bei suficienta apa senzatia de sete dispare. Neurotransmitatorii deshidratati nu mai transmit corect mesajul "mi-e sete", asa incat setea nu mai este perceputa, dar apar alte fenomene. Durerile musculare, semn ale deshidratarii, oboseala, ameteala, senzatie d efoame si altele: afectarea rinichilor, a pielii si a puterii de concentrare.

Celulele comunica printr-un sistem de tip bio-laser. Exista un tip de apa in interiorul celulei si alt tip de apa in afara ei. Schimbul intre acestea purifica celula si o ajuta sa functioneze corect. Daca nu bem apa regulat, celulele se intoxica. Cand membrana unei celule nu este bine hidratata, corpul declanseaza un mecanism de urgenta, ca forma de aparare. Corpul se protejeaza de deshidratare cu ajutorul colesterolului. Membrana se imbraca intr-o pelicula protectoare, ca o crema, care impiedica uscarea. Ce este aceasta pelicula? Surpriza! Este colesterol.

Corpul nostru se protejeaza de deshidratare cu ajutorul colesterolului. Studiile efectuate au aratat ca, in 90% din cazuri, colesterolul scade in 21 de zile de baut apa corect, ceea ce inseamna ca in 90% din cazuri colesterolul este crescut din cauza deshidratarii.

Celulele deshidratate sunt vulnerabile la imbolnaviri si mutatii, inclusiv cancer.

In organism fiecare celula, fiecare componenta “lupta” pentru a-si intretine viata proprie, ceea ce face ca, in ultima instanta, sa conduca spre viata intregului organism. Sangele nu face exceptie de la acest principiu, asa incat, este extrem de important sa bem apa cu o jumatate de ora inainte de masa. Sangele nu va mai extrage apa din organele vitale pentru a realiza procesul de digestie.

Beneficiile consumului de apa se vad si la nivelul cartilagiilor, unde componenta apei este de 90%. Cand cartilagiul este deshidratat, incepe sa pocneasca si doare. Oasele au nevoie de apa in aceeasi masura si multe dintre durerile de oase, precum si sindromul de alunecare al discului lombar sunt cauzate de deshidratare. Tensiunea arteriala mare, problemele legate de vasele de sange sunt cauzate de lipsa unei bune hidratari.

Durera de cap si foamea continua sunt semne ale deshidratatii. Incearca un mic si simplu experiment. Cand te doare capul bea pe indelete circa 200 de mililitri de apa nu foarte rece, ideala doar cu 10 grade mai putin decat temperatura corpului. In cel putin jumatate din cazuri, durerea de cap o sa treaca la 10-15 minute dupa ce termini de baut apa. O sa dispara si senzatia de foame si te vei simti in plina forma, sustine healthmad.com.

Apa necesara zilnic o poti asimila din fructe, legume, supe si ciorbe, din cefea si ceai si din sucuri de fructe, dar pe langa toate aceastea apa este fundamentala. Necesarul zilnic de apa variaza in functie de sex, activitate, greutate corporala si varsta. Esentiala este si temeperatura mediului ambiant. Caldura si gerul cresc in egala masura necesarul de lichide.

Ma opresc cu pledoaria si adaug doar atat: hidrateaza-te pentru beneficiile consumului de apa. 

Tags:
Beneficiile consumului de apa
apa
hidratare
colesterol
cancer
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare