Beneficiile ghimbirului pentru sanatate
Daca nu ati folosit pana acum ghimbirul in tratarea racelii, ar trebui sa incepeti sa o faceti. Aceasta radacina minunata, bogata in magneziu, cupru, mangan, vitamina B6, plus fenolul numit 6-gingerol, extrem de benefic impotriva inflamatiilor, are efecte antibacteriene si antivirale, recunoscute de sute de ani.
Pe langa faptul ca este un adevarat congestionant natural, excelent pentru tratarea racelii, ghimbirul este foarte bun pentru stomac si in tratamentele anti-cancer.
Iata mai jos o lista cu cele mai importante beneficii ale ghimbirului pentru sanatate:
1. Nimic nu e mai eficient pentru raceala ca o cana de ceai de ghimbir cu lamaie si miere.
2. Trateaza starile de greata si raul de mare. Femeile insarcinate pot apela fara probleme la ghimbir atunci cand au stari de greata si voma.
3. Un amestec comun pe baza de suc de ghimbir si suc de morcovi, consumat inainte de mesele principale, poate ameliora crizele de astm.
4. Calmeaza problemele digestive.
5. Intareste sistemul imunitar.
6. Elibereaza sinusurile si calmeaza durerile de gat.
7. Ajuta la eliminarea gazelor intestinale si la relaxarea tractului intestinal. Asadar, daca suferiti de balonare, consumati un ceai de ghimbir si problema e rezolvata.
8. Ghimbirul mai are calitati revigorante, vasodilatatoare si de linistire a functiilor organsimului.
9. Datorita ingredientului 6-gingerol, care are proprietati anti-inflamatorii, ajuta la calmarea durerilor provocate de artrita reumatoidala si osteoartrita.
10. Lupta impotriva celulelor care produc cancerul colorectal, dar si alte tipuri de cancere, stopand inmultirea celulelor cancerigene.
11. Ajuta la eliminarea toxinelor din organism.
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!
12. Are calitati afrodisiace.
13. Este eficient in curele de slabire.
14. Imbunatateste circulatia sangelui.
Ghimbirul poate fi consumat atat sub forma de ceaiuri, cat si proaspat in sucuri naturale, orezuri, mancaruri si salate. Atunci cand puneti ghimbir in mancare, pisati-l impreuna cu 2 catei de usturoi si puneti-l la prajit pentru 10-15 secunde in ulei de masline. Gustul mancarii va fi considerabil imbunatatit.
De asemenea, daca aveti pofta de un dressing inedit si revigorant pentru salate, combinati ulei de masline cu usturoi pisat si cu feliute fine de ghimbir, amestecati bine si turnati apoi acest produs final peste salata pe care v-ati pregatit-o.