Beneficiile lamaii

Lamaile sunt acide si acre la gust, dar in fapt au un puternic efect alcalin la nivelul organismului. Mai mult, lamaile sunt unul dintre cele mai alcaline alimente, iar acesta este doar un motiv din numeroasele beneficii ale lamaii, pentru ca prin aceasta intervine in mentinerea echilibrului acido-bazic, in conditiile in care tendinta organismului este de aceea de a inclina spre partea acida.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Marele beneficiu pe care il aduce pulpa si sucul de lamaie este acela de a restabili echilibrul pH-ului in organism. Doar acest motiv si ar fi suficient pentru a pune lamaia pe lista celor mai sanatoase fructe.

Lamaile sunt o excelenta sursa de vitamina C si flavonoide, care sustin sistemul imunitar, sistemul cardio-vascular, dar si procesul de respiratie celulara.

Ficatul iubeste lamaile pentru ca acestea sunt un excelent stimulent natural pentru ficat, prin capacitatea sucului de lamaie de a dizolva acidului uric si alte otravuri care se acumuleaza in ficat. Sucul proaspat de la o lamaie adaugat intr-un pahar mare de apa si baut dimineata este un detoxifiant ideal pentru ficat.

Sucul de lamaie are capacitatea de a curata intestinele si de a stimula peristaltismul intestinal.

Acidul citric din sucul de lamaie ajuta la dizolvarea calculilor biliari, a depozitelor de calciu si a pietrelor la rinichi.

Vitamina C din lamai ajuta la neutralizarea radicalilor liberi si previne imbatranirea si unele dintre cele mai grave forme de boli cronice.

Nu doar sucul si pulpa lamaii sunt un beneficiu, ci si coaja de lamaie, care este o sursa foarte buna de fitonutrienti puternici, eficace pentru tulburari ale creierului, cum ar fi boala Parkinson.

Toata lamaia, consumata ca atare este un excelent medicament natural pentru distrugerea viermilor intestinali.

Lamaia sustine respiratia celulara si stimuleaza absorbtia oxigenului la nivel celular. Se spune ca  primul om care a cucerit Everestul, Edmund Hillary, a reusit aceasta performata datorita lamailor pe care le-a mancat in timpul ascensiunii.

Lamaile au evidente proprietati antibacteriene; experimente au dovedit ca sucul de lamaie distruge bacteriile care provoaca malaria, holera, difteria, febra tifoida si alte boli mortale.

Lamaia contine o vitamina speciala, numita vitamina P, care previne hemoragiile interne si este foarte utila in tratarea hipertensiunii arteriale.

Retinopatia diabetica si diabetul de tip II poate fi controlate si ameliorate doar prin consumul de lamai.

Lamaile contin 22 de compusi anti-cancer, inclusiv limonen, un ulei, care incetineste sau opreste cresterea tumorilor canceroase si opreste diviziunea celulara in celulele canceroase.

Lamaile sunt singurul aliment din lume care este anionic (are un electron in plus), spre deosebire de toate celelalte alimente care au un electron in minus. Acest lucru este extrem de util pentru sanatate, deoarece interactiunea dintre anioni si cationi, ofera in cele din urma toata energia celulara, scrie care2.

Ti-am oferit argumente in plus pentru beneficiile lamaii?

Tags:
Beneficiile lamaii. ficat
lamaie
suc de lamaie
vitamina C
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare