Renunta la gogosile si la placintelele pe care le iei cu tine de obicei pe plaja, iar cu banii pe care i-ai fi dat pe aceste gustari nesanatoase poti sa-ti cumperi o ora de relaxare. Masajul este binevenit cand este facut intr-un centru spa, dar daca auzi si valurile pe fundal, vei scapa de tot stresul acumulat in ultima vreme.
Cam peste tot pe litoralul romanesc au aparut mese pentru masaj si nu ai cum, in momentul in care lenevesti la soare, sa nu-ti doresti sa te muti de pe sezlong mai la indemana unui maseur.
Masajul pe plaja a aparut pentru prima data in Asia si in Caraibe, apoi a patruns si in Europa. De asemenea, in Asia si in Africa masajul este integrat in practicile de igiena pentru ca, potrivit specialistilor,
faciliteaza somnul si respiratia profunda, ceea ce contribuie la refacerea creierului si la imbunatatirea functionarii pana la nivel celular. Mai mult, masajul stimuleaza circulatia si usureaza digestia.
Pe cele mai multe plaje, oferta maseurilor se rezuma la masaj de relaxare, terapeutic, anticelulitic sau de recuperare, dar mai exista inca 3 tipuri pe care le gasiti mai rar pe plaja, dar care merita toti banii.
Masajul indian se bazeaza pe principiile medicinei traditionale indiene si are ca scop restabilirea echilibrului intre fluxurile care starbat organismul.
Masajul Thai cumuleaza tehnici indiene si chinezesti si regleaza energiile din corp. Se practica pe o saltea subtire si fara ulei si apeleaza la principiile acupresiunii chinezesti.
Masajul pe scaun este mai potrivit la birou decat la plaja. Se axeaza pe zona cefei, a umerilor, bratelor, palmelor si se realizeaza cu apasari ale degetelor.
Pe
litoralul din Romania o ora de masaj costa intre
50 si 100 de lei, in functie de plaja unde vrei sa te relaxezi. Atunci cand intrebi de tarif, poti sa discuti mai mult cu maseurul (desi s-ar putea sa-ti raspunda in soapta, sa nu deranjeze clientul de pe masa).
Intreaba-l de cand practica masajul, ce tip ti-ar recomanda si, daca este important pentru tine, daca a facut studii de specialitate sau nu. Spune-i de orice problema medicala pe care o ai si atentioneaza-l daca simti durere in timpul masajului, desi este foarte putin probabil. De asemenea, mentioneaza daca stii ca esti alergica la unul din ingredientele sau plantele aromatice pe care le-ar putea contine uleiul.
Este recomandat sa faci dus inainte de a urca pe masa de masaj, pentru ca nu e prea placuta senzatia de nisip frecat pe piele. Este posibil ca maseurul sa te roage sa te urci pe masa si, inainte de a te indinde pe fata, sa-ti spele chiar el picioarele, din motivele mentionate mai sus.
Incearca sa nu te gandesti la nimic, ci doar sa te bucuri de masaj si sa asculti valurile marii. Tine minte ca nu esti obligata sa faci conversatie, iar maseurul nici nu asteapta asta. Stie ca tot ce iti doresti este sa te relaxezi complet si sa scapi de stres. Din bun simt si din respect pentru sanatatea maseurului, nu-l chema sa-si faca treaba in timp ce tu stai pe sezlong. Lenea de a te deplasa pana la masa de masaj va insemna o durere crunta de spate pentru cel care iti face bine.
Sa nu te simti prost daca atipesti in timpul masajului. Cei mai multi patesc asta. Plateste, multumeste si muta-te pe sezlong pentru a-ti continua somnul.