Stim prea bine ca faina alba nu este sanatoasa deloc, dar la fel de bine stim ca quinoa este tare benefica pentru organism si ca pizza este foarte gustoasa. Asadar, facem un blat de pizza din quinoa sa fie multumita toata lumea.
Ingredinte
- jumatate de cana de quinoa
- 1/4 cana de mozzarella
- 2 oua mari
- 1 cana de apa
- oregano, busuioc (uscate)
- jumatate de lingurita de praf de copt
- usturoi
- sare
- ulei de masline
Clateste bine quinoa, apoi adauga-i 2 lingurite de ulei de masline si pune-o intr-o oala. Tine-o la focul mediu pentru 6 - 7 minute si amesteca ocazional. Cu grija, adauga apa peste quinoa si acopera cu un capac. Fierbe la foc mediu pentru 15 minute, timp in care amesteci din cand in cand, apoi mai tine pe foc mic, fara capac, inca 5 minute. Transfera quinoa intr-un bol mare si las-o sa se raceasca.
Incinge cuptorul, iar pe o tava intinde o foaie de copt pe care intinde putin ulei de masline. Intr-un bol mic, amesteca ouale cu o lingurita de ulei si cu usturoiul, sarea, oregano, busuiocul si praful de copt. Amesteca bine.
Peste quinoa adauga branza, iar dupa ce ai incorporat-o, adauga si amestecul cu oua. Intinde aluatul de foaia de copt si da la cuptor pentru 18 - 20 de minute sau pana cand marginile devin maronii.
Poti manca aluatul asa sau poti pune pe deasupra ingredintele preferate pe care le folosesti la pizza.
Pofta buna!