Bolnavii de cancer se pot vindeca prin meditatie

Am tot incercat sa te convingem sa incepi sa faci meditatie, iar acum iti aducem la cunostinta primele date stiintifice care atesta efectele pozitive ale acestei practici asupra organismului. 

Un studiu realizat la Universitatea din Calgary, Canada, condus de catre Linda E. Carlson, seful Centrului pentru Cancer Tom Bakes, arata ca, in cazul bolnavilor de cancer la prostata, meditatia scade stresul, imbunatateste sistemul imunitar si profilul celulelor albe si ajuta la un raspuns mai bun din partea organismului la vaccinuri. 
 
„Stim ca interventiile psihosociale precum meditatia concentrata te ajuta sa te simti mai bine mental, dar acum este prima data cand avem dovezi ca influenteaza aspecte biologice cheie”, a spus Linda E. Carlson. 
 
Pacientii care au participat la studiu au luat parte la grupuri de suport si la meditatie de tip mindfulness, care este o stare constienta in care esti prezent aici si acum, ignorand regretele din trecut si grijile din viitor. Studiile din trecut au aratat ca un astfel de tip de meditatie este asociat cu niveluri mai sanatoase ale hormonului de stres cortizol si a descresterii compusilor care cauzeaza inflamatiile
 
 
Unul dintre participantii la studiu, Bob, un barbat de 60 de ani care suferea de cancer la prostata, a avut rezultate foarte bune dupa numai 8 saptamani de meditatie. Reactiile sale s-au imbunatatit semnificativ (s-a observat o reducere a substantelor inflamatoare ca citochina, alfa TNF si gama Interferon, precum si O crestere a celulelor Interleukin 10, care lupta impotriva inflamatiilor). In acelasi timp, nivelul de cortizon din organismul lui Bob a scazut.
 
Poti sa faci meditatie si fara sa suferi de cancer, caci aceasta are beneficii uimitoare asupra corpului tau. Produce anticorpi mai puternici decat cei din vaccinul antigripal, lupta impotriva cancerului, a diabetului si a SIDA, trateaza durerea de cap si durerile in general, rezolva problemele de somn si multe altele. 
Tags:
bolnavi
cancer
boala
meditatie
meditatie mindfulness
vindecare
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare