Branza de vaci, un aliat in dieta

Mancam branza de vaci pentru stim ca este utila in dieta, dar niciodata cu placere. Branza de vaci este fada si destul de lipsita de savoare. Branza de vaci este un aliat in dieta. Si este irezistibila, gustoasa si fara angoase calorice.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Stiai ca branza de vaci poate sa fie ingredientul ideal in sosuri, creme si alte preparate? Stiai ca in felul acesta injumatatesti sau chiar elimini 75% din calorii.

Iata trucurile:

-Inlocuieste smantana si uleiul in salate cu branza de vaci. Trebuie sa folosesti o branza de calitate, proaspata si bune scursa. Bate branza de vaci cu o lingura-doua de lapte cu un mixer, un minut doua la viteza maxima. Merge si apa rece. Adauga condimente uscate – ierburi aromate, sare si piper. Rezultatul este foarte gustos. In plus o lingura de ulei are 90 de calorii, o lingura cu branza de vaci 10 calorii.

-Daca pregatesti aluaturi pentru tarte si pizza in casa, combina 300 de grame de faina, 150 de grame de branza de vaci si 50 de grame de unt. Pune sare si piper si amesteca bine. Adauga, in functie de consistenta pe care o are branza, fie putina faina, fie o lingura de lapte. Aduaga putin praf de copt si foloseste fara teama caloriilor aluatul.

-Cele mai bune si fine creme se pot face folosind branza de vaci, nu unt. Reteta este simpla si excelenta. Combina 150 de grame de branza de vaci, proaspata si bine scursa cu doua linguri de smantana, doua-trei linguri de zahar pudra si mizeaza cateva minute la viteza maxima. Adauga arome, cacao, fructe sau esenta de cafea. Poti pune gelatina. Combinatiile sunt nenumarate, iar numaraul caloriilor cu 60% mai mic, decat intr-o crema care foloseste unt in loc de branza.

-Creme de branza preparate in casa, nu cele gata facute din comert sunt cea mai buna, cea mai gustoasa si cea mai sanatoasa varianta. Inlocuiesc perfect untul, aduc nutrienti sanatosi pentru jumatate din caloriile pe care le-ar aduce untul, de exemplu. Combina 100 de grame de branza de vaci cu 25 de grame de unt moale. Amesteca bine. Adauga pasta de ardei, pasta de tomate groasa, ierburi aromate, file de peste sau masline tocate. O sa ai cele mai bune creme tartinabile.

-Vrei ceva dulce? Amesteca branza de vaci cu putina smantana sau iaurt gras. Adauga putina miere, fructe, nuci, fulgi de migdale, bucatele de ciocolata neagra sau pudra de cacao. Rezultatul este delicios. In plus poti manca de doua ori mai mult decat oricare alt dulce, propune cuisineaz.com.

Incercam?

Tags:
Branza de vaci
un aliat in dieta
branza de vaci
dieta pentru scaderea in greutate
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare