Din cand in cand am pofta de cate un aperitiv mediteranean, gustos si usor. Usor de preparat si usor caloric. Am gasit pentru aceasta saptamana reteta ideala:
Bruschete cu boabe de soia si pere
10 portii
150 de calorii/portie
Ingrediente:
1 punga de boabe de soia congelate (edamame)
4 linguri ulei de masline extravirgin
100 de grame de parmezan razuit
O legatura de menta tocata
O jumatate de lingurita de sare
Un sfert de lingurita de piepr negru macinat
O bagheta integrala
Doua pere Wiliam decojite si rocate marunt
Mod de preparare:
Incalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius.
Fierbe boabele de soia in apa cu sare timp de 10 minute. Apoi scote-le cu o spatula si pune-le direct in apa cu gheta pentru a-si pastra culoarea. Patreaza un sfer din boabe, iar restul paseaza-le cu un blender. Combina pasta de soia cu boabele si cu 3 linguri de ulei de masline, menta tocata, parmezanul, sare si piperul.
Feliaza bagheta si unde fiecare felie cu un strop de ulei de masline. Apoi pune paine la cuptor pentru 10 minute.
Pe fiecare felie de paine aseaza o lingura din mixtura de soia si 2 lingurite de pere tocate. Mai poti adauga pentru decor cate o frunzulita de menta.