Bucataria Italiana - savoare si traditie
Secretul sta in prospetimea si autenticitatea ingredientelor (cat mai naturale, neafectate de E-urile periculoase), in combinarea inteligenta a acestor ingrediente
Bucataria italiana s-a extins in preferintele marelui public gratie restaurantelor italienesti. In viata social-culinara mondiala, Trattoria a devenit astazi echivalentul bucatariei italiene. Practic, multe dintre restaurantele cu profil Italian din lume au imprumutat si denumirea de trattoria, insa doar putin tin cont cu adevart de caracteristicile unui asemenea local: seviciu informal, lipsa meniurilor scrise, preturi mici.
Bucataria italiana este insa si riscanta pentru amatorii din lumea restaurantelor: trebuie mare atentie la modul de preparare si la ingredientele folosite.
Alaturi de multe alte feluri si ingrediente pe care le vom diseca mai jos, trebuie sa mentionam pentru inceput mezelurile italienesti. De ce? Fiindca sunt cele mai renumite si gustoase din lume: cine nu a auzit de mortadella, de sunca de Parma, de prosciutto crudo sau de salame?
Italienii sar de obicei peste ceea ce majoritatea europenilor numesc micul dejun, si consuma doar cappuccino, cu mult lapte alaturi.
Nu in ultimul rand trebuie sa spunem ca bucataria italiana este una dintre putinele europene care folosesc in mod constant mamaliga (polenta), in special in regiunea Venetiei.
In fine, stiati ca in bucataria italiana (regiunea Venetia) s-a folosit pentru prima oara furculita?
Bucataria italiana s-a extins in preferintele marelui public gratie restaurantelor italienesti. In viata social-culinara mondiala, Trattoria a devenit astazi echivalentul bucatariei italiene. Practic, multe dintre restaurantele cu profil Italian din lume au imprumutat si denumirea de trattoria, insa doar putin tin cont cu adevart de caracteristicile unui asemenea local: seviciu informal, lipsa meniurilor scrise, preturi mici.
Bucataria italiana este insa si riscanta pentru amatorii din lumea restaurantelor: trebuie mare atentie la modul de preparare si la ingredientele folosite.
Alaturi de multe alte feluri si ingrediente pe care le vom diseca mai jos, trebuie sa mentionam pentru inceput mezelurile italienesti. De ce? Fiindca sunt cele mai renumite si gustoase din lume: cine nu a auzit de mortadella, de sunca de Parma, de prosciutto crudo sau de salame?
Italienii sar de obicei peste ceea ce majoritatea europenilor numesc micul dejun, si consuma doar cappuccino, cu mult lapte alaturi.
Nu in ultimul rand trebuie sa spunem ca bucataria italiana este una dintre putinele europene care folosesc in mod constant mamaliga (polenta), in special in regiunea Venetiei.
In fine, stiati ca in bucataria italiana (regiunea Venetia) s-a folosit pentru prima oara furculita?
1 Comentarii
chiar e k mincarea italenilor e super sanatoasa dc stai acolo te obisnuiesti cu toate