Ai incercat vreodata budinca de mei? Meiul este o sursa excelenta de fibre si proteine vegetale. Contine potasiu, vitaminele B, fier, magneziu, cupru, zinc si acid folic.
Cum prepari budinca de mei?
Ingrediente:
- un pahar de mei decorticat;
- un pahar si jumatate de lapte;
- 2 linguri zahar brun;
- o jumatate lingurita scortisoara;
- 3 mere;
- o ceasca de nuci sau migdale;
- o lingura fulgi de cocos;
- putina sare;
- o lingurita vanilie.
Mod de preparare:
1. Pune la fiert laptele, adauga meiul si lasa-l sa fiarba la foc mic. Amesteca in continuu ca sa nu se lipeasca. Adauga vanilia, zaharul si un praf de sare. De asemenea, adauga lapte daca mai este nevoie.
2. Dupa ce meiul fierbe, ia vasul de pe foc, adauga nucile si merele curatate de coaja si date pe razatoare.
3. Baga budinca la cuptor cat sa se rumeneasca, apoi orneaza-o cu scortisoara si fulgi de cocos. Budinca este foarte buna si daca nu o bagi la cuptor.
Pofta buna!