Budinca de praz cu mozzarella

Timpul necesar pregatirii este de 40 de minute.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Ingrediente pentru 4 portii:
-4 fire de praz,
-3 rosii medii,
-1 gulie mica,
-1 legatura de verdeata,
-125 de grame mozzarella,
-sare, piper macinat,
-150 ml de smantana,
-150 ml de lapte,
-100 grame cascaval ras,
-30 grame de unt.

 

Mod de preparare
Se curata prazul si se taie in rondele. Rosiile se oparesc, se decojesc, apoi li se scoate cotorul, iar pulpa se va taia in felii.
Gulia se spala si se taie in felii.
Se spala si se toaca marunt verdeata. Mozzarella se scurge de zeama si se taie in cuburi mici.

 

Intr-o tava termorezistenta, unsa cu putin unt, se vor aseza bucatiile de rosii, praz si gulie. Se adauga verdeata, sare si piper.

 

Smantana se amesteca cu laptele si apoi se adauga peste legume. Se presara cascaval, mozzarella si unt.

 

Tava se introduce in cuptor si se lasa la copt la temperatura de 180 de grade Celsius timp de 40 de minute.

 

Valoare nutritive
O portie are: 450 kcal, 21 grame proteine, 35 grame grasimi, 13 grame carbohidrati.

 

Pofta buna!

Tags:
budinca
praz
mozzarella
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare