Poti oricand sa aduci o schimbare in regimul tau alimentar daca vei consuma din cand in cand la micul dejun cate o budinca diferita din legume, verdeturi si mirodenii alese. Organismul va primi instant un boost important de energie, favorabil arderii grasimilor pe parcursul zilei, deci vei slabi fara prea mult efort si iti vei desfasura eficient activitatile cotidiene. Daca alegi sa consumi o masa calda dimineata vei fi lipsit si de putina energie pe care o ai la primele ore ale diminetii. Putini stiu ca mesele calde ingreuneaza digestia, deci toata energia corpului va fi intreptata catre aceasta, iar tu vei fi prea molesit ca sa mai faci fata si altor activitati.
La prima vedere se poate sa crezi ca este vorba de mancare de bebelusi, dar nu este deloc asa. Legumele consumate sub forma de budinca sunt foarte gustoase si hranitoare si sunt perfecte pentru persoanele mult prea ocupate si care mananca mereu pe fuga. In mai putin de 5 minute micul tau dejun va fi gata, dar poti foarte bine sa-l pregatesti si cu o seara inainte si dimineata este ca si servit.
Un alt pont pe care il poti pune in practica este sa prepari dumunica seara cat mai multe boluri din legume cat mai diverse ca sa-ti asiguri mesele matinale toata saptamana daca stii ca esti foarte ocupat. Nu se va strica nimic in frigider daca borcanele sau caserolele sunt inchise bine ermetic. Nu degeaba strainii au inventat conceptul de “meal prep”. Vine ca o manusa persoanelor ocupate care ravnesc la un stil de viata sanatos.
In cadrul acestui articol vei descoperi cele mai delicioase si sanatoase budinci, deci pretentiosii si gurmanzii vor fi si ei impresionati. Pentru a creste gradul de consistenta poti oricand sa decorezi budinca cu verdeturi, branzica de vaci, urda sau branza Halloumi sau fructe si chiar crutoane rumenite. Iata propunerile noastre:
1.Budinca de morcovi
Culoarea frumoasa de portocaliu inseamna beta-caroten care aduce multe beneficii organismului. Vei avea nevoie de:
- 4-5 morcovi – se taie cuburi (ii poti folosi cruzi sau fierti)
- 3 linguri de iaurt grecesc cu putine grasimi sau degresat
- Cativa fulgi de chilli
- 1 ardei gras rosu – ai grija sa elimini samburii
- 1 ardei iute, dar fara samburi
- Jumatate de zeama de lamaie
- 1 lingura de otet
- Sare si piper dupa gust
- 1 catel de usturoi tocat
- 1 rosie medie
Ingredientele se taie cuburi sau marunt, se adauga la blender, iar pasul urmator este sa se adauge iaurtul si condimentele si se decoreaza dupa bunul plac.
2.Budinca de broccoli
Poate gustul broccolilor nu este pe placul tuturor, dar daca adaugi mirodeniile potrivite vei ajunge sa-I indragesti. Iata ce sa folosesti:
- Jumatate de capatana mare de broccoli sau o punga de broccoli inghetata (gasesti si in supermarketuri) – se folosesc cruzi sau gatiti la aburi
- 3 linguri de iaurt grecesc cu putine grasimi sau degresat
- 1 legatura de patrunjel
- 1 cana de spanac – se foloseste crud
- 1 morcov
- 1 rosie
- Sare si piper dupa gust
- 1 lingura de otet
- 1 catel de usturoi sau o lingura de usturoi pudra
Ingredientele se adauga faramitate la blender si apoi se adauga iaurtul si condimentele. Poti decora la consum cu branzica de vaci sau Halloumi.
Mai multe moduri de a consuma Halloumi
aici!
3.Budinca din sfecla rosie
I se mai spune medicamentul natural al ficatului. Trebuie sa profiti si tu de beneficiile ei. Ai nevoie de:
- 2-3 sfecle rosii medii – crude sau fierte le poti folosi
- Cativa fulgi de chilli
- 3 linguri de iaurt grecesc cu putine grasimi sau degresat
- 1 cana de varza kale
- Zeama de la o lamaie
- 1 ardei gras rosu
- Sare si piper dupa gust
- 2 legaturi de patrunjel
- 1 ceapa rosie
- 1 catel de usturoi
- Marar pentru decorare
Ingredientele faramitate se adauga la blender si se respecta aceiasi pasi ca in exemplele anterioare. Poti folosi crutoane la consum sau poti umple alte legume mari si crude cu aceasta budinca.
4.Budinca de ardei gras
O budinca foarte aromata si cu multi nutrienti pentru curatarea organismului. Ai nevoie de:
- 3 ardei grasi grasi rosii – elimina samburii
- 1 ardei iute, fara smaburi
- Cateva rosii cherry
- 1 legatura de patrunjel
- 1 legatura de marar
- Sare si piper dupa gust
- 2 linguri de otet
- 3 linguri de iaurt grecesc
Citeste si De luni pana duminica cate un mic dejun diferit si slab caloric