Un desert delicios si rapid de preparat este budinca indiana cu fistic si fructe uscate. Aceasta budinca este foarte prietenoasa cu digestia, dar si cu silueta.
Cum se prepara?
Ingrediente:
- o cana de orez basmati fiert;
- o cana de lapte;
- o jumatate ceasca de smantana;
- o cana de lapte de cocos;
- o jumatate de ceasca de zahar brun;
- un sfert de lingurita de cardamom;
- o mana de stafide aurii si merisoare uscate;
- o ceasca de fistic maruntit.
Citeste si Budinca de mei cu mere si scortisoara.
Mod de preparare:
1. Pune la incalzit laptele si orezul si lasa-le pe foc pana incep sa fiarba. Amesteca in continuu ca sa nu se lipseasca. Da focul mic, adauga smantana, laptele de cocos, zaharul si pudra de cardamom. Daca vrei mai dulce, mai adauga zahar.
2. Cand compozitia incepe sa se inchege, dupa 5-10 minute, opreste focul, adauga fructele uscate si fisticul.
3. Consuma budinca rece.
Pofta buna!
Sursa foto si reteta: food.com
Calculator
Planifica-ti meniulIntreaba specialistul
prev
next
Adreseaza o intrebare
-
Dietetik raspunde
Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...
-
Andra Chirnogeanu
Fitness trainer Fitcurves