Budinca turceasca la cuptor

Printre cele mai usor de preparat deserturi turcesti se numara budinca de orez si lapte, pusa la rumenit la cuptor. Spre deosebire de alte deserturi turcesti care sunt foarte dulci si destul de hipercalorice, acest desert se digera foarte usor si nu este atat de dulce.
 
Cum se prepara?
 
Ingrediente:
 
- 1 litru de lapte;
 
- o jumatate de cana de orez;
 
- o ceasca de zahar;
 
- 2 linguri de amidon de porumb;
 
- o lingurita de extract de vanilie;
 
- un galbenus de ou, batut cat sa faca spuma.
 
Mod de preparare:
 
1. Pune orezul la fiert.
 
2. Dupa ce orezul s-a inmuiat, amesteca-l cu trei sferturi din lapte, zaharul, extractul de vanilie. Lasa-le pe foc mic la fiert, amestecand in continuu, sa nu se lipeasca.
 
3. Amesteca intr-un vas cu un tel laptele ramas cu amidonul de porumb, pana cand se omogenizeaza bine. Dupa ce s-a omogenizat, adauga aceasta compozitie treptat in vasul cu laptele si orezul. Nu uita sa amesteci ca sa nu se arda.
 
4. Cand budinca incepe sa se ingroase, mai amesteca in ea 1-2 minute, apoi indeparteaz-o de pe foc si pune-o intr-un vas termoizolant sau, daca ai, mai multe asemenea vase mai mici.
 
5. Bate galbenusul de ou impreuna cu 3 linguri de lapte si pune acest amestec peste budinca. Baga budinca la cuptor si las-o pana cand se rumeneste si capata o crusta maronie in centru.
 
6. Serveste-o rece.
 
 
Pofta buna!
 
 
Autor foto: Sandstein.
Sursa foto: commons.wikimedia.org
 
Tags:
budinca turceasca
budinca la cuptor
budinca de orez cu lapte
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare