Cadouri facute in casa

Am mai spus, dar ma bucur sa repet. Cadourile facute in casa sunt cele mai valoroase daruri pentru Mos Nicolae si Mos Craciun. Ce iti trebuie? Idei, imaginatie si timp pentru a le face. Indiferent cat de valoroase sunt darurile "gata facute", nimic nu lumineaza ochii mai tare ca darurile facute in casa.

Si inca ceva: stiu eu ca Mos Nicolae si cu Mos Craciun citesc si ei articolul asta.... Iata cateva idei noi (si pentru cei doi barbosi si pentru voi): esenta de vanilie preparata in casa si zahar aromat cu lavanda.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Esenta de vanilie preparata in casa este foarte simplu de facut. Este in acelasi timp si un dat pretios pentru ca nu se poate face decat cu vanilie veritabila si, dupa cum bine stiti, aceasta nu este deloc ieftina. Dar bucuria unui dar atat de special, merita investitia, plus ca daca tragi linie si aduni, in ansamblu este chiar un dar rentabil.

Vezi si alte idei de cadouri facute in casa

Ai nevoie de recipiente de stica, cu dop de pluta. Le cauti in magazinele de vechituri, iar o excursie in podul bunicii iti poate aduce surprize. Nu trebuie sa fie la fel, dar trebuie sa fie mici, de circa 150-200 de mililitri. Daca sunt si mai mici, cu atat mai bine. Poti sa-ti dovedesti originialitatea si sa folosesti sticlele uneor bauturi acidulate, sau recipiente pentru medicamente - dar numai pe cele cu sticla alba.

Iti mai trebuie cate o pastaie de vanilie pentru fiecare sticla cu esenta de vanilie, votca, dopuri de plue, etichete (le confectionezi pe calculatorul de acasa si le printezi la serviciu!), ceva fundite colorate si, eventual, cutii pentru ambalat.

Spala sticlele si fierbe dopurile, dupa care potriveste cate un dop pentru fiecare sticla. Taie dopurile, sau cresteaza-le ca sa intre bine in gura sticlelor. Dupa ce ai terminat aceasta operatiune care este complicata, dar nostima - motiv pentru care poate participa toata familia, pune in fiecare sticla cate o pastaie de vanilie. Fiecare pastaie trebuie crestata usor, eventual rupta in doua. Taie si capetele pastaii, iar varfurile pune-le in stica. Umple fiecare sticla cu votca sau alcool rafinat. Estential este votca sau alcoolul sa fie de foarte buna calitate, fara gust si fara aroma proprie. Pune dopul, indeasa-l bine si lasa sticlele intr-un loc luminat.

In cateva zile o sa-si schimbe culoarea, devenind maroniu. Este semnul ca esenta de vanile este gata. Dupa ce se coloreaza, pastreaza esenta in locuri intunecoase. Tot ceea ce trebuie sa mai faci este sa pui etichete, funditie si sa astepti sa vina Mosul....

Zaharul cu aroma de levantica este o joaca. Putini stiu ca aroma de lavanda este extrem de placuta in prajituri pufoase, biscuiti si creme.

Ai nevoie de recipiente care sa se inchida ermetic. Evident cat mai simpatice. Mai ai nevoie de 500 de grame de zahar tos si 50 de grame de flori uscate de lavanda (levantica). Le gasesti la plafar. Combina zaharul tos si lavanda intr-un procesor (merge si in blender) si omogenizeaza totul foarte bine, cu mai multe impulsuri scurte pana ce zaharul se face o pudra fina. Adauga la final cateva flori intregi, pentru aspect.

Poti sa pregatesti si sare de baie in acelasi mod. La un kilogram de sare grunjoasa adauga 200 de grame de flori de levantica. Poti adauga si ulei de lavanda, pentru o aroma mai intensa. Pune in borcane si bucura-le pe doamne!

Pune in borcane, inchide ermetic si pune etichete. Si de data aceasta, lucraza etichetele pe calculator si printeaza-le la serviciu (glumesc!).... Ai grija sa nu incurci etichetele de sare cu cele de zahar!

Ce parere ai? 

Tags:
Cadouri facute in casa
cadouri de Craciun
cadouri facute in casa
Mos Nicolae
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare