Cafeaua favorizeaza aparitia cancerului - mit sau realitate?

Secrete 17.04.2018 dietetik
Nu mai este un secret ca multe persoane sunt dependente de cafea si o consuma zilnic. Cel mai usor mod de a-ti da seama de aceasta dependenta este atunci cand nu bei deloc cafea pana la o anumita ora din zi si incepe sa te ia o migrena cumplita. Avand in vedere ca celebra cafea este cea mai consumata bautura de pe Glob, este necesar sa stim in ce masura este toxica si cum trebuie sa o consumam corect pentru a preveni aparitia cancerului, dar si a altor afectiuni. Nu te descuraja in ceea ce priveste cafeaua. Cu toate ca prezinta multe riscuri, ea aduce si o serie de beneficii gratie antioxidantilor puternici din compozitie.
 
Toata lumea stie ca in cafea exista multa cofeina si practic ea creeaza dependenta, dar ce nu se stie este faptul ca in cafea exista si anumite substante toxice. In functie de tipul de cafea, poate fi cel putina o substanta care poate dauna si nu este vorba de cofeina, ci de substante care favorizeaza aparitia inflamatiilor in corp si implicit a cancerului. Acest lucru este posibil deoarece cafeaua actioneaza la nivel chimic in organism. 
 
Exista si multe beneficii pe care cafeaua le aduce, iar multi nu o consuma doar pentru a-si potoli dependenta, ci si ca un simplu tabiet de dimineata. Cafeaua poate ajuta in urmatorul mod:
 
  • Protejeaza sanatatea creierului si implicit memoria – daca te temi la batranete de boala Alzeihmer, afla ca aceasta bautura cofeinizata o poate preveni
  • Functioneaza ca un analgezic si poate ameliora durerile de cap moderate – nu intamplator multe analgezice au in compozitie cofeina
  • Te poate ajuta la restabilirea tensiunii arteriale, mai ales daca stii ca-ti oscileaza pe parcursul zilei
  • Iti da energie si te trezeste din amorteala specifica diminetii instant
  • Are efect diuretic si multe persoane o consuma pentrua a avea scaun in fiecare dimineata
  • Scade riscul de a face boala Parkinson
  • Scade riscul calculilor biliari
  • Este buna pentru nuantarea parului
  • O buna solutie pentru exfolierea pielii; rezultatul va fi o piele luminoasa, neteda si cu riduri atenuate
  • Ajuta la eliminarea toxinelor daca este consumata corect si stimuleaza buna functionare a ficatului
  • Poate reduce diabetul de tip 2 si il poate preveni in cazul celor care inca nu se confrunta cu boala
  • Te ajuta sa elimini placa bacteriana daca iti periezi regulat dintii cu zat; mai putina placa bacteriana inseamna scaderea riscului aparitiei cariilor si a tartrului
  • Are efect anticancerigen daca este consumata in stare cat mai pura atat ca sursa cat si ca mod de preparare
 
Desigur, toate aceste beneficii sunt valabile numai in cazul cafelei cu cofeina, care a fost prelucrata cat mai putin sau deloc. Sunt slabe sansele sa se gaseasca vreo substanta toxica astfel.
 
 
 

Cand devine toxica cafeaua?

 

Sunt multe situatii in care cafeaua poate deveni toxica. Iata care sunt acestea si ai grija sa le eviti:
 
1.Cafeaua de la tonomat – cu toate ca este o solutie rapida si la indemana oricui este de evitat si nici macar nu trebuie sa te uiti in urma; mai multe studii au dezvaluit faptul ca tonomatele dau mai mult apa colorata decat cafea bogata in cofeina si se pot regasi resturi de celuloza, o cantitate de cofeina ce nu este dozata corespunzator, coloranti si multe E-uri. Mai pe scurt, consumi cancer la pahar.
 
2.Cafeaua cu tot felul de siropuri si frisca – poate este atractiva vizual si are un gust bun, dar adevarul este ca nu poti consuma zilnic cafeaua in acest mod; tine cont ca toate aceste tipsuri contin zahar rafinat, grasimi hidrogenate, coloranti, E-uri si diverse, care nu doar ca-ti afecteaza silueta, ci si sanatatea pe termen lung. Mai bine foloseste indulcitori naturali sau zahar brun.
 
3.Cafea cu lapte – daca nu stii sa-ti alegi un tip sanatos de lapte, vei introduce in corp numai grasimi nesanatoase care pot produce inflamatii; cel mai bine este sa folosesti din cand in cand lapte semidegresat.
 
4.Evita sa consumi cafea prajita, macinata sau cafea boabe prajite – aroma este intr-adevar mai puternica, dar in timpul prajirii se acumuleaza diverse substante toxice in cafea, aceasta devenind o bomba nesanatoasa pentru organism si va crea anomalii si inflamatii, care vor duce la cancer de tot felul.
 
 
 
5.Cafeaua expresso este destul de toxica si deseori contine si lapte cu multe grasimi. Poti uita de expresso lung cu lapte. 
 
6.Daca consumi cafea pe stomacul gol te poti alege cu probleme grave ale stomacului.
 

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Tags:
cafeaua
aparitia cancerului
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare