Calamari umpluti cu branza feta la gratar

Daca iti place sa iti petreci vacantele prin Grecia, cu siguranta ai remarcat la restaurante deliciosii calamari umpluti cu branza.
 
Cum se prepara?
 
Ingrediente:
 
- 3-4 bucati mari de calamari sau mai multe bucati de calamari mai mici;
 
- 400 grame branza feta;
 
- 2 rosii;
 
- un ardei gras verde;
 
- ulei de masline;
 
- oregano uscat;
 
- 2 catei de usturoi;
 
- sare si piper;
 
- marar proaspat.

 
Mod de preparare:
 
1. Spala bine tuburile de calamari, mai ales prin interior. 
 
2. Toaca rosiile, mararul, cateii de usturoi si ardeiul gras. 
 
3. Intr-un vas marunteste branza feta si amestec-o cu rosiile, ardeiul gras, usturoiul si mararul. Adauga si 3-4 linguri ulei de masline, o jumatate de lingurita de oregano uscat, sare si piper. Amesteca bine, cat sa se omogenizeze toata compozitia.
 
4. Umple tuburile de calamari cu acest amestec si foloseste scobitori pentru a le inchide la capete. 
 
5. Stropeste-le cu putin ulei de masline si sare.
 
6. Pune calamarii umpluti pe gratar si lasa-i sa se rumeneasca pe fiecare parte.
 
7. Serveste-i cu o salata verde alaturi si stropiti cu suc de lamaie.
 
 
Pofta buna!

 
Sursa: greekrecipes.gr
 
Sursa foto: kalofagas.ca.
 
Tags:
calamari la gratar
calamari umpluti
calamari cu branza feta
retete calamari la gratar
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare