Care sunt alegerile sanatoase cand vine vorba de alimentatie?

Secrete 04.03.2009 dietetik

Mit: Expertii se razgandesc intotdeauna cand vine vorba de ceea ce inseamna sa mananci sanatos.

Fals! Se pare ca, nutritionistii din cand in cand se razgandesc si nu sunt de acord unii cu altii. Dar, de fapt, mesajele principale despre cum trebuie sa mananci sanatos au fost aceleasi dintotdeauna.
De exemplu mesajele pentru reducerea cantitatii de grasimi pe care le consumam au fost aceleasi de mai bine de 15 ani de zile. Si am fost informati despre importanta consumului de fructe si legume odata cu Al Doilea Razboi Mondial.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

Cand auzim mesaje contradictorii despre ceea ce este sanatos sa mancam se datoreaza noilor descoperiri care sunt prezentate in media inainte ca acestea sa fi beneficiat de documentare.

 

Mit: Alegerea de a manca sanatos este limitata si chiar plictisitoare.
Fals! Este adevarat nu ar trebui sa consumam prea mult din grupele de mancaruri sigure sau sa servim din acestea prea des, cum sunt cele cu un continut ridicat de grasimi si zahar, dar exista mancaruri pe care ar trebui sa le servim mai des, cum ar fi: uleiul de peste, fructele si legumele.

A manca sanatos nu inseamna a scoate din meniu toate mancarurile care-ti fac placere, este vorba de a gasi un echilibru.

 

Daca aduci o schimbare la ceea ce mananci in mod general, vei avea multe oportunitati ca sa experimentezi.
Retine ca, a manca sanatos poate fi gustos, placut si chiar exotic.

 

Mit: Alimentele sanatoase sunt intotdeauna mai scumpe decat restul.
Fals! Desi unele ingrendiente pot fi scumpe, de obicei trebuie sa le folosesti in cantitati mici. Si uneori alegand varianta de a manca sanatos se poate dovedi a fi ieftina.

 

Mit: Un mic dejun clasic servit dis-de-dimineata poate fi o alegere sanatoasa
Adevarat!Daca prajesti sunca slaba, cu oua ochiuri si fasole gatita, rosii coapte si ciuperci gatite fara grasimi, servite cu paine cu coaja, vei avea astfel parte de un mic de jun sanatos si foarte gustos.

 

Mit: Daca scrie pe eticheta “cu putine grasimi” sau “cu grasimi reduse” inseamna ca acel produs va fi o alegere sanatoasa.
Fals! Ca sa sustii ca un produs are numarul de grasimi reduse ar trebui ca acesta sa fie mai mic cu 30% decat cel de la produsele standard. Desi aceste produse tind sa fie bogate in grasimi si energie inca de la inceput, deci produsul cu un numar redus de grasimi ar putea avea cantitati mari din amandoua.

 

Tags:
alimente
grasimi
regim
sanatate
dieta
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare